Elektrik, su ve doğalgazın olmadığı yerde bu çadırla yaşamak mümkün

Normal bir bina gibi görünen, içinde sıradan bir evde bulunabilecek eşyalar bulunan otonom bir çadır üretildi.

Normal bir bina gibi görünse de, herhangi bir iz bırakmaksızın birkaç gün içinde yerinden kaldırılabilen Autonomous Tent (otonom çadır), alışkın olduğumuz çadırlara pek benzemiyor. Çadır, evlerimizde bulunan eşyalara sahip. Kimisi için özel bir yemek daveti vermek için kimi için de yoga stüdyosu olarak kullanılabilir. Yani kullanım amacı kişi zevkine ve amaçlarına bağlı. Çadırlar, sahillere, dağlık alanlara, orman ortasına gibi birçok yere kurulabiliyor. Cocoon ve Tipi olmak üzere iki modeli var. Yalnız bu çadır bildiğimiz çadırlardan biraz pahalı; fiyatı 100 bin ila 200 bin dolar arasında değişiyor. Cocoon, şekli itibari ile daha dar alanlarda kullanılabilirken, Tipi adlı model yüksek olduğundan geniş alanlar için daha uygun.



Oldukça dayanıklı bir yapıya sahip
Çadır, hızı 145 kilometreyi bulan bir kasırgaya karşı bile dayanabiliyor. Çadırın kumaşı, küf ya da çürümeye dayanıklı yarı saydam bir yapıya sahip. Aşırı soğuk ya da daha sıcak yerlerde kullanmak üzere üretilmiş olan bir izolasyon tabakası da mevcut.


Kendine yeten bir çadır
Çadırın kurulduğu yere bağlı olarak bazı yerlerde elektrik, su, doğalgaz ya da kanalizasyon sisteminin bulunmadığı yerlerde LED ışıklar, kompost tuvalet ve su arıtıcıları için birkaç güneş paneli kullanmak yeterli. Güneş enerjili su ısıtıcılar ise duş ve lavabo için gerekli olan suyu sağlıyor. Ayrıca gri su kazanım sistemi adı verilen bir sistem sayesinde kullandığınız sular temizlenerek yeniden doğaya kazandırılabiliyor.


                                    
                                    
                                    Dünyanın hemen her yerinde kurulabiliyor ve kurulum-taşınma işlemleri oldukça basit.
Dünyanın hemen her yerinde kurulabiliyor ve kurulum-taşınma işlemleri oldukça basit.

                                    
                                    
                                    Yemekler ve toplantılar da rahatlıkla yapılabilecek etkinliklerden.
Yemekler ve toplantılar da rahatlıkla yapılabilecek etkinliklerden.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >