Elektrikli Hyundai Kona Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak

Hyunda Kona
Hyunda Kona

Hyundai, şubat sonunda düzenlenecek Cenevre Otomobil Fuarı'na yeni elektrikli SUV otomobili Kona ile katılacak. İlk teaser videosu paylaşılan araç, yaklaşık 470 kilometre menzil sunacak.

Ioniq serisi alternatif enerjiyle çalışan otomobil serisi sayesinde sektörde ciddi bir atılım gerçekleştiren Hyundai, geçtiğimiz yıldan beri elektrikli bir SUV üzerinde çalıştığından bahsediyordu. Nihayet uzun süredir bahsi geçen aracın ne zaman tanıtılacağı açıklandı. Kona adını taşıyacağı kesinleşen araç, Tesla Model 3 seviyesinde bir fiyata SUV konforu sunacak.

İki farklı elektrik motoru sistemiyle geleceği belirtilen Hyundai Kona, yaklaşık 470 kilometre menzil sunacak. Fiyatının 39 bin dolar civarında olması kuvvetle muhtemel aracın Kia tarafından tanıtılan Niro EV konseptine yakın bir dizaynla 27 Şubat'ta görücüye çıkacağı belirtiliyor.

Cenevre Otomobil Fuarı, bu sene elektrikli otomobil çağına geçişin etkisini iyiden iyiye hissetirecek. Bu süreçte etkin rol oynayan Hyundai, uygun fiyatlı modelleriyle sektörde erkeden pazar payı elde etmenin derdinde.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >