Elextra elektrikli otomobil Tesla'yı tahtından edebilir

elextra elektrikli otomobil
elextra elektrikli otomobil

Cenevre Otomobil Fuarı kapsamında tanıtılacak olan Elextra elektrikli otomobil 2.2 saniyede 100 km hıza ulaşabiliyor.

Elektrikli otomobil pazarı, son yılların en hareketli dönemini yaşıyor. Tesla'nın model çeşitliliğini artırmasıyla birlikte dünya genelinde artan satışlar, diğer üreticilerin de Elon Musk'ı takip etmesine sebep oluyor. Elektrikli otomobillerdeki yeni nesil motor teknolojileri, hız konusunda büyük avantajlar sağlıyor. Üstelik yine batarya optimizasyonlarıyla birlikte tek şarjdaki menzil mesafesi de eskiye oranla hayli artmış durumda.
Elektriğin gücü: Tesla Model S yeni bir hız rekoru daha kırdı!
Hatta bu kapsamda son olarak Tesla Model S P100D, 0 ile 100 km arasındaki hızlanmasını 2.3 saniyeden daha kısa sürede tamamlayarak önemli bir rekor elde etmişti. Testlerde Porsche 918 Spyder'ın hemen arkasından gelen P100D, elektrikli otomobillerin çok hızlı tepki verebileceğini bir kez daha kanıtlamıştı.
2.3 saniyede 100 km hız!

                                    Elextra şirketi de Cenevre'de sergileyeceği yeni otomobille hız konusunda rekor hedefliyor. Tamamen elektrikli olarak tasarlanan otomobil, dört çekişli sistem sayesinde 0 ile 100 km arasındaki hızlanmasını 2.3 saniyede tamamlayabiliyor. Bu rakam da aslında hız konusu baz alındığında Tesla'nın karşısına doğrudan bir rakip çıktığı anlamına geliyor. Elextra otomobilin sadece 100 adet üretileceği de belirtilenler arasında.
2.3 saniyede 100 km hız! Elextra şirketi de Cenevre'de sergileyeceği yeni otomobille hız konusunda rekor hedefliyor. Tamamen elektrikli olarak tasarlanan otomobil, dört çekişli sistem sayesinde 0 ile 100 km arasındaki hızlanmasını 2.3 saniyede tamamlayabiliyor. Bu rakam da aslında hız konusu baz alındığında Tesla'nın karşısına doğrudan bir rakip çıktığı anlamına geliyor. Elextra otomobilin sadece 100 adet üretileceği de belirtilenler arasında.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >