Elif Şafak'tan Berna Laçin'e destek

Berna Laçin
Berna Laçin

Yazar Elif Şafak, Medine tweeti sebebi ile hakkında soruşturma açılan oyuncu Berna Laçin'e destek çıktı.

Yazar Elif Şafak, Medine tweeti sebebi ile hakkında soruşturma açılan oyuncu Berna Laçin'e destek çıktı. Türklerin Anadolu'ya gelerek Ermenileri sürdüğünü iddia ederek 'Ermeni Soykırımı'nın doğru olduğunu iddia eden yazar Elif Şafak, oyuncu Berna Laçin'e arka çıkarak Medine'ye yönelik hakaretini savundu.

Berna Laçin ve Elif Şafak
Berna Laçin ve Elif Şafak

Daha önce yurt dışında katıldığı programlarda ve New York Times'a verdiği röportajda Türkiye hakkında tepki çeken sözler sarf eden Elif Şafak, "Ne kadar kolay insanları damgalamak; ne kolay sanatçıları harcamak; ne kolay bir laf /tweet üzerinden dava açmak bu ülkede, çok yazık. Berna Laçin’in ne dediğini anlamadınız bile. Tecavüzcülerle uğraşsın bu devlet; çocukları, kadınları korumak isteyen sanatçılarla değil." sözleriyle Berna Laçin'e destek çıktı. Laçin cephesinden bu sözlere teşekkür geldi.

Ne olmuştu?

Oyuncu Berna Laçin, Twitter hesabı üzerinden, cinsel istismar suçluları için istenen idam cezasına karşı çıkmış ve söz konusu şu tweetini atmıştı, "İdam çözüm olsaydı Medine toprakları tecavüzde rekor kırmazdı!"

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >