Elini kolunu bağlayıp köpeğini çaldılar!

Esenyurt
Esenyurt

İstanbul Esenyurt'ta bir eve giren hırsızlar, ev sahibinin elini kolunu koli bandıyla bağlayıp etkisiz hale getirdikten sonra 2 bin lira para, cep telefonu ve süs köpeğini çaldı.

İstanbul Esenyurt’ta güpegündüz polis süsü vererek bir eve giren hırsızlar, ev sahibinin ellerini ve kollarını koli bandıyla bağladıktan sonra 2 bin lira para, cep telefonu ve “Paşa” isimli süs köpeğini çaldı. Şüpheli kıskıvrak yakalandı.

Olay, 12 Mart Pazar günü Esenyurt İncirtepe Mahallesi’nde saat 11.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 12 Mart Pazar günü, 2 şahıs gündüz saatlerinde otomobille girecekleri binanın önüne gelerek aracı park etti. Şahıslar ardından binanın içerisine girerek tekstilci Ö.U.’nun (48) kapısını çaldı. Kendilerine polis süsü veren hırsızlar, bir anda ev sahibinin üzerine çullandı. Silah zoruyla ellerini ve kollarını koli bandıyla bantladılar. Ardından da 2 bin lira, cep telefonu ve Pekinez cinsi “Paşa” isimli süs köpeğini çaldılar. Şahısların binaya girdiği ve köpeği çaldığı o anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

Hırsızların görüntüsü güvenlik kamerasına yansıdı.
Hırsızların görüntüsü güvenlik kamerasına yansıdı.

Süs köpeğini çaldılar

Güvenlik kameraların yansıyan görüntülerde, şahıslar otomobil ile binanın önüne geldikten sonra içeriye giren şahıslar ardından daireye yöneliyor. Dairede ev sahibini gasp eden şahıslar daha sonra süs köpeğiyle evden ve binadan çıkıyor.

Hırsız suç makinesi çıktı

  • Olayın ardından ev sahibinin ihbarı üzerine olay yerine polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, gaspçıların eşkalini belirleyerek kimliklerini tespit etti. Şahıslardan birinin emniyette çok sayıda suçtan kaydı bulunan İbrahim E. (29) olduğu belirlendi. Şahsın adresini tespit eden polis, Arnavutköy’de kıskıvrak yakaladı. Şahıs gözaltına alınırken, köpek de sahibine teslim edildi.
Şubedeki işlemi tamamlanan şahıs, adliyeye sevk edildi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >