Elinizdeki sigarayı söndürmek için bir nedeniniz daha var: Sigara yüzünden akciğerlerini kaybettiler!

Akciğer kanserine yakalanan sigara tiryakisi iki hastanın tümörlü sol akciğerleri, Antalya’da ameliyatla alındı.

Artık sigaranın sağlığa zararlı olduğu gerçeğini bilmeyen yok. Çocukların bile aileleri yüzünden küçük yaşta tanışmak zorunda kaldığı sigara, kalp damar hastalıklardan tutun, kansere kadar birçok hastalığın habercisi. Buna rağmen sigara içmekten vazgeçemeyip paketlerce sigara tüketen milyonlarca insan var. Sigara yüzünden akciğerlerini kaybedenler kervanına 5 gün önce 2 yeni isim daha eklendi. Akciğer kanserine yakalanan sigara tiryakisi iki hastanın tümörlü sol akciğerleri, Antalya'da ameliyatla alındı.
Tümörlü akciğerleri alındı

                                    
	Sağlık Bilimleri Üniversitesi Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, "akciğer kanseri" teşhisi konulan 72 yaşındaki Mehmet Orak ve 73 yaşındaki Mehmet Şeker'in tümörlü sol akciğerleri alındı.
Tümörlü akciğerleri alındı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, "akciğer kanseri" teşhisi konulan 72 yaşındaki Mehmet Orak ve 73 yaşındaki Mehmet Şeker'in tümörlü sol akciğerleri alındı.
"Bizi görsünler sigara içmesinler"

                                    
	Bir çocuk, iki torun sahibi Mehmet Orak, 50 yıl sigara tiryakisi olduğunu ve günde üç paket sigara içtiğini söyleyerek son zamanlarda yürüme güçlüğü çektiğini, nefes alamaz hale geldiğini de belirtiyor. Ayrıca; hastalığının herkese ders olması gerektiğini sözlerine ekleyen Orak, "Bizi görsünler sigara içmesinler" diyor. 63 yıl sigara içtiğini bildiren 7 çocuk babası Mehmet Şeker de “Sigara bizi bu hale getirdi; artık içmeyeceğiz, içenleri de uyaracağız” diyor.
"Bizi görsünler sigara içmesinler" Bir çocuk, iki torun sahibi Mehmet Orak, 50 yıl sigara tiryakisi olduğunu ve günde üç paket sigara içtiğini söyleyerek son zamanlarda yürüme güçlüğü çektiğini, nefes alamaz hale geldiğini de belirtiyor. Ayrıca; hastalığının herkese ders olması gerektiğini sözlerine ekleyen Orak, "Bizi görsünler sigara içmesinler" diyor. 63 yıl sigara içtiğini bildiren 7 çocuk babası Mehmet Şeker de “Sigara bizi bu hale getirdi; artık içmeyeceğiz, içenleri de uyaracağız” diyor.
Akciğer kanseri öldürüyor!

                                    
	Uzmanlar, akciğer kanserinin en çok ölüm nedeni olan kanser türü olduğunu söylüyor.
Akciğer kanseri öldürüyor! Uzmanlar, akciğer kanserinin en çok ölüm nedeni olan kanser türü olduğunu söylüyor.
Sigara akciğer kanserine neden olur

                                    
	Özellikle aşırı sigara tüketimi nedeniyle yaygınlaşan akciğer kanserinin tek tedavi yöntemi ameliyat.
Sigara akciğer kanserine neden olur Özellikle aşırı sigara tüketimi nedeniyle yaygınlaşan akciğer kanserinin tek tedavi yöntemi ameliyat.
Ameliyat edilmezse ölüm riski artıyor

                                    
	Akciğerdeki tümör ameliyat edilmediği taktirde, ölüm riski de artıyor.
Ameliyat edilmezse ölüm riski artıyor Akciğerdeki tümör ameliyat edilmediği taktirde, ölüm riski de artıyor.
Çok sayıda kansere yol açabilir

                                    
	Sigara akcier kanserinin yanı sıra; çok sayıda kansere neden olailir. 
	Ağız kanseri
	Burun kanseri
	Dudak kanseri
	Boğaz kanseri
	Gırtlak kanseri
	Yemek borusu kanseri
	Mesane kanseri
	Böbrek kanseri
	Karaciğer kanseri
	Mide kanseri
	Pankreas kanseri
Çok sayıda kansere yol açabilir Sigara akcier kanserinin yanı sıra; çok sayıda kansere neden olailir. Ağız kanseri Burun kanseri Dudak kanseri Boğaz kanseri Gırtlak kanseri Yemek borusu kanseri Mesane kanseri Böbrek kanseri Karaciğer kanseri Mide kanseri Pankreas kanseri
Etiketler de fayda etmiyor!

                                    Sigara kullanımını azaltmak ve kullanımdan caydırmak adına, paketlerin üzerine tasarlanan görseller de fayda etmiyor. Kullanıcılar ya fotoğrafları önemsemiyor ya da bir yol bulup üzerini kapatıyorlar.
Etiketler de fayda etmiyor! Sigara kullanımını azaltmak ve kullanımdan caydırmak adına, paketlerin üzerine tasarlanan görseller de fayda etmiyor. Kullanıcılar ya fotoğrafları önemsemiyor ya da bir yol bulup üzerini kapatıyorlar.
Şimdi elinizdeki sigarayı sakince bırakın...
Sağlıklı, huzurlu ve en önemlisi sevdiklerinizle geçirebileceğiniz uzun bir ömür için, sigara içmeyin! 
Dumansız bir hayat dileriz...
Şimdi elinizdeki sigarayı sakince bırakın... Sağlıklı, huzurlu ve en önemlisi sevdiklerinizle geçirebileceğiniz uzun bir ömür için, sigara içmeyin! Dumansız bir hayat dileriz...
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >