Elon Musk, Donald Trump'ın NASA için ayırdığı bütçeyi beğenmedi

Donald Trump
Donald Trump

Donald Trump yönetimi, 2018 mali yılı için NASA araştırmalarına 19.6 milyar dolar ödenek ayırdı. Fakat NASA ile birlikte hareket edecek olan SpaceX'in CEO'su Elon Musk, rakamın yetersiz olduğunu düşünüyor.

Elon Musk rakamdan memnun değil
Yani Donald Trump, onayladığı yeni yasa tasarısıyla birlikte 2018 mali yılı için NASA'nın bütçesini artırdı. Üstelik özel uzay şirketlerine geçiş faaliyetlerinin de devam edileceği belirtilirken, Trump'ın danışmanlığını yapan Elon Musk'ın yeni bütçeden memnun olmadığı ortaya çıktı. Musk, kısaca NASA'nın insanlı uzay keşfi misyonu için bu rakamın yeterli olmayacağını düşünüyor. Ancak şimdilik bütçenin güncellenmesi ya da ek ödenek istenmesi gibi bir durum söz konusu değil.
Elon Musk rakamdan memnun değil Yani Donald Trump, onayladığı yeni yasa tasarısıyla birlikte 2018 mali yılı için NASA'nın bütçesini artırdı. Üstelik özel uzay şirketlerine geçiş faaliyetlerinin de devam edileceği belirtilirken, Trump'ın danışmanlığını yapan Elon Musk'ın yeni bütçeden memnun olmadığı ortaya çıktı. Musk, kısaca NASA'nın insanlı uzay keşfi misyonu için bu rakamın yeterli olmayacağını düşünüyor. Ancak şimdilik bütçenin güncellenmesi ya da ek ödenek istenmesi gibi bir durum söz konusu değil.
NASA ve SpaceX birlikte hareket edecek
Mars'a göndereceği astronotlarla birlikte testlere devam edecek olan NASA, Elon Musk'ın yenilikçi şirketi SpaceX ile birlikte hareket ederek çalışmaları hızlandırma yoluna gidecek.
NASA ve SpaceX birlikte hareket edecek Mars'a göndereceği astronotlarla birlikte testlere devam edecek olan NASA, Elon Musk'ın yenilikçi şirketi SpaceX ile birlikte hareket ederek çalışmaları hızlandırma yoluna gidecek.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >