Elon Musk, otomobilini Mars'a götüreceği tarihi açıkladı

Tesla Roadster
Tesla Roadster

Tesla Roadster otomobilini dünyanın en güçlü roketi SpaceX Falcon Heavy ile Mars'a götürmeyi hedefleyen Elon Musk, ilk test uçuşunun gerçekleştirileceği tarihi açıkladı.

SpaceX, Tesla ve SolarCity gibi dev şirketleri yöneten Elon Musk, yapay zeka, uzay turizmi, sürücüsüz otomobil ve hyperloop taşımacılığı gibi birçok farklı proje üzerinde çalışıyor. Dünya dışındaki diğer gezegenlerde koloni kurmayı hedefleyen Musk, geçtiğimiz aylarda Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Tesla Roadster otomobilin Falcon Heavy roket sayesinde uzaya gönderileceğini açıklamıştı.

Eğer her şey yolunda giderse Tesla Roadster, Mars'a giden ilk otomobil olma özelliği kazanacak.
Eğer her şey yolunda giderse Tesla Roadster, Mars'a giden ilk otomobil olma özelliği kazanacak.

Kennedy Uzay Merkezi'nden havalanacak!

Hatta bununla birlikte "Eğer roket yörüngede patlamazsa kiraz rengi Roadster'ın Mars'ın yörüngesinde milyarlarca yıl dolaşacak" şeklinde bir cümle de kurmuştu. Elbette bu deneme başarılı bir şekilde gerçekleşirse Mars'ın yörüngesinde dolaşan ilk otomobil bir Tesla olacak. Ve tabii ki hem Tesla hem de Elon Musk bir kez daha tarihe geçecek.

Son olarak, SpaceX Falcon Heavy roketinin Roadster ile birlikte 6 Şubat'ta havalanacağı açıklandı. Önümüzdeki günlerde Kennedy Uzay Merkezi'nden gerçekleştirilecek olan ilk deneme uçuşuyla büyük resim ortaya çıkmış olacak. Attığı tweetle ilk uçuşun bazı aksaklıklar sebebiyle Şubat'ın ilk haftasına kaldığını bildiren Musk, önümüzdeki günlerde de dünyanın en güçlü roketiyle ilgili detaylara paylaşmaya devam edecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >