Elon Musk servetini açıkladı: 20 milyar dolar

Elon Musk.
Elon Musk.

ABD'li uzay şirketi SpaceX ve elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın CEO'su Elon Musk kişisel servetini açıkladı. Twitter üzerinden açıklama yapan Musk, hisse senetleri olduğunu ve hisse senetlerine karşılık borcu olduğunu belirterek servetinin tahmini olarak 20 milyar dolar olduğunu söyledi.

ABD'li uzay şirketi SpaceX ve elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın CEO'su Elon Musk, İngiliz araştırmacı Vernon Unsworth tarafından kendisine açılan hakaret davası kapsamında ifade verdi.

Açılan dava kapsamında hissedarlarının endişeli olduğunu söyleyen Musk dava sürecinde avukatının itirazlarına rağmen servetini de açıkladı.

Tahmini bir sayı söyledi

Elon Musk, hakaret davası kapsamında servetini açıkladı. Tesla ve SpaceX'te hisse senetleri olduğunu ve hisse senetlerine karşılık borcu olduğunu söyleyen Musk, servetinin tahmini olarak20 milyar dolar olduğunu söyledi.

Ancak Elon Musk bunun yanında çok fazla nakit kaynağına sahip olmadığını da belirtti. Tahmini bir gelir açıklayan Musk,"SpaceX ve Tesla hisse senetlerinin muhtemelen bu değere karşılık geldiğini düşünüyorum" dedi

Elon Musk, Tesla'nın yıl sonuna kadar iki kritik önceliğini açıkladı

Tesla CEO'su Elon Musk, bu sene için kritik öneme sahip iki önceliği çalışanlarına gönderdiği e-postayla duyurdu. Bunlardan ilki tüm araçların yıl sonuna kadar teslim edilmiş olması. Tesla'nın bu konudaki vukuatı herkes tarafından biliniyor. Dolayısıyla yeni bir kriz yaşanmaması şart.

İkinci hedef ise Tesla Energy ile daha geniş bir kitleye ulaşmak. Bu da kapasitenin artırılmasıyla mümkün gibi görünüyor.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >