Elon Musk, Tesla'nın üretime başlayacağını duyurdu

Tesla
Tesla

Tesla CEO'su Elon Musk, ABD'de şehir kurallarına uymayarak Tesla fabrikalarında üretime başlanacağını duyurdu.

Musk, 'birisinin tutuklanması gerekiyorsa bu kişinin ben olmasını isteyeceğim' şeklinde çarpıcı bir açıklama da yaptı.

Koronavirüssalgını nedeniyle dünya genelinde birçok fabrika Mart itibariyle üretime ara vermek zorunda kaldı. Dolayısıyla tümsektörler bu durumdan olumsuz etkilendi. Teknolojiveotomobilsektörü ise başı çekiyor denilebilir. Binlerce çalışanı istihdam eden köklü şirketler, üretimin durmasıyla çok büyük zarar ediyor.

Birisinin tutuklanması gerekiyorsa bu kişinin ben olmasını isteyeceğim.

Tesla fabrikasının açılmasıyla birlikte sosyal mesafe ya da diğer kuralların nasıl uygulandığı ise şimdilik bilinmiyor.
Tesla fabrikasının açılmasıyla birlikte sosyal mesafe ya da diğer kuralların nasıl uygulandığı ise şimdilik bilinmiyor.

Bahsettiğimiz şirketlerden biri de Tesla. Bundan yaklaşık 2 ay önce, 23 Mart itibariyle üretim sürecini askıya alan Tesla, koronavirüsten olumsuz etkilenmeye devam ediyor. Twitter'dan açıklama yapan ElonMusk, tüm eyalet kurallarından bağımsız olarak fabrikanın açılacağını ve üretime devam edileceğini duyurdu. Elon Musk, Tesla fabrikasının yasal olmasa da açılacağını duyurmasının ardından çarpıcı bir açıklama da yaptı.

  • Tesla bugün Alameda ilçesinin karantina kurallarına rağmen üretimi başlatıyor. Tüm çalışanlarımızla beraber ben de fabrikada üretim hattında olacağım. Birisinin tutuklanması gerekiyorsa bu kişinin ben olmasını isteyeceğim.

Kaliforniya eyaletinin ilçesi olan Alameda'da henüz 'yeni normalleşme' sürecinde fabrikaların açılmasını doğru bulunmuyor. Yani üretime dair yasaklar devam ediyor. Ancak buna rağmen Elon Musk kuralları çiğneyerek üretime devam etme kararı alıyor. Üstelik yaptırımlarınadakatlanacağından bahsediyor.

Geçtiğimiz haftalarda karantina kurallarıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yapan Musk, aslında Trump'ın açtığı yoldan ilerlemeye çalışıyor. Bildiğiniz gibi ABD Başkanı DonaldTrump da artık normalleşme sürecine geçilmesi gerektiğini ve ekonominin zorlandığını düşünüyor.

Teslafabrikasının yeniden açılmasıyla nasıl bir denetim olduğu ya da sosyal mesafe kurallarına uyulup uyulmadığıyla ilgili herhangi bir bilgi yok.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >