Elon Musk yeni projesiyle ilgili detay verdi: Beyin çipiyle duyulamayan sesleri duyuracak

Elon Musk
Elon Musk

Milyarder iş insanı Elon Musk, gizemli 'beyin-bilgisayar arayüzü' girişimine dair detay paylaşarak insanların daha önce duyma aralığı dışında olan sesleri duyabileceğini iddia etti.

SpaceX ve Tesla'nın patronu Elon Musk, yeni projesi hakkında yeni detaylar paylaştı. Musk, 'beyin-bilgisayar arayüzü' girişimiyle insanların daha önce duyma aralığı dışında olan sesleri duyabileceğini öne sürdü.

Omuriliği kopmuş birinin hareketlerini geri kazandıracak

Musk'a göre, Neuralink'in beyin çipi teknolojisi, omuriliği tamamen kopmuş birinin hareketlerini geri kazanmasına yardımcı olabilecek. Musk, Neuralink'i 2016'da kurmasına rağmen bugüne kadar teknolojisinin nasıl işleyeceğine dair halka açık sadece tek bir büyük sunum gerçekleştirdi.

  • Nihai amaç, yerleştirilmiş beyin çipine 'dikiş makinesi benzeri' bir cihaz yardımıyla iplikler (thread) oluşturarak beyin ve bilgisayar arasında doğrudan bağlantı sağlanması.

Geçen yıl etkinlikle bağlantılı olarak yayımlanan bir araştırma makalesinde, beyne 'tam bant genişliğinde veri akışı' sağlamak için, bu ipliklerin bir USB-C kablosu aracılığıyla nasıl bağlanacakları açıklanmıştı.

İşitme aralığının üzerine çıkacak

Elon Musk, Perşembe günü attığı bir dizi tweet aracılığıyla bu teknolojinin aynı zamanda işitme aralığını normal frekans ve genişliklerin üzerine çıkarabileceğini ifade etti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >