Emine Erdoğan İstanbul'dan lider eşlerine seslendi: Ateşkes ilan edilene kadar elimizdeki imkanlarla nöbet tutalım

Emine Erdoğan, 'Filistin İçin Tek Yürek' temalı zirvede konuştu.
Emine Erdoğan, 'Filistin İçin Tek Yürek' temalı zirvede konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen "Filistin İçin Tek Yürek" temalı Lider Eşleri Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Burada yaptığı konuşmada, lider eşlerine seslenen Erdoğan, "Tarihin vicdanı zalimin yanında olmaz. Hiçbir ideoloji masumun canından daha değerli değildir. Ateşkes ilan edilene kadar biz de elimizdeki imkan ve araçlarla nöbet tutalım" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın ev sahipliğinde, pek çok ülkeden devlet ve hükümet başkanlarının eşleri ile özel temsilcilerin katılımıyla "Filistin İçin Tek Yürek" temalı Lider Eşleri Zirvesi düzenlendi.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, lider eşlerine çağrıda bulunarak "Tarihin vicdanı zalimin yanında olmaz. Hiçbir ideoloji masumun canından daha değerli değildir. Ateşkes ilan edilene kadar biz de elimizdeki imkan ve araçlarla nöbet tutalım" dedi.

"Gazze meçhul çocukların şehri"

"Her şey aklıma gelirdi de bir gün savaşlarda kimliği belirlenemeyen askerler için kullanılan 'meçhul asker' kavramını çocuklar için kullanacağımızı düşünmezdim." ifadesini kullanan Erdoğan, şunları söyledi:

"El-Şifa Hastanesi'nde çalışan doktorun, 'En zor şeyin, ölmüş küçük bir bebeğin vücuduna meçhul bebek yazmak' olduğunu söylemesi, Gazzeli çocukların içinde bulunduğu dehşeti özetliyor. Gazze bugün artık, meçhul çocuklar şehri. Bir anne, bir kadın, bir insan olarak böyle kirli bir mirası hesabı görülmeden sonraki nesillere devretmeyi reddediyorum. İsrail devletinin ilgili bütün mensuplarının, işledikleri tüm savaş suçları sebebiyle Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalarını talep ediyorum. Filistin'de bugün yaşanan post-modern holokostun, bir kendini savunma hakkının tezahürü olduğunu iddia edenlerin de aynı şekilde sorumlu tutulması gerektiğine inanıyorum. Artık kimse bu komik retoriklerle dünyanın vicdanlı insanlarını aptal yerine koymasın."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >