Eminönü'ndeki selin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

Eminönü alt geçitteki hasar suların çekilmesiyle gün yüzüne çıktı
Eminönü alt geçitteki hasar suların çekilmesiyle gün yüzüne çıktı

İstanbul'da kuvvetli yağış bir çok noktada su baskınlarına neden oldu. En çok etkilenen yerlerden olan Eminönü'nde sular çekilirken, esnaf iş yerlerine gelerek temizlik yaptı, kullanılabilir durumdaki mallarını aldı. Selin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı.

İstanbul'da dün kuvvetli yağışın en çok etkilediği yerlerden biri Eminönü'nü oldu. Alt geçitler su altında kaldı, iş yerlerini su bastı. Ekiplerin su tahliye çalışmaları dün sular çekildi. Giriş ve çıkışları bariyerlerle kapatılan yer altı çarşına gelen bazı esnaflar kendi imkanlarıyla dükkanlarını temizlemeye çalıştı, kullanılabilir durumdaki mallarını aldı. Belediyeye ait temizlik görevlileri de Eminönü'nde temizlik çalışmalarını sürdürdü.

"Zararımız büyük"

Sabah saatlerinde çok sayıda esnaf gelerek dükkanlarını kontrol etti. Temizlik yaptı. İş yerinin önüne gelen ve yer altı çarşısının bir anda suyla dolduğunu söyleyen esnaf Emrah Kandemir , "Büyük bir maddi zararımız var. 10 dakikada oldu. Herkes dışarı çıktı. Bugün kapalı kalacak kimse içeriye giremeyecek. Belediye gelip bakacak. Kimin ne zararı var kontrol edecek" dedi.

Bir başka esnaf Mehmet Şirinakbaş ise, "Normal de deniz tarafından gelmezdi dün oradan da su geldi. Birden bastı. Bizde kaçmak zorunda kaldık, mallar her şey ortada kaldı. Zararımız büyük hiç bir şeyimiz kalmadı. Kendi imkanlarımızla temizliğe başladık ama elektriklerimiz de yok. Bekliyoruz" diye konuştu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'dan sel açıklaması

İmamoğlu, Eminönü'de alt geçitleri ve Kapalıçarşı ziyaretinin ardından son duruma ilişkin açıklama yaptı.

Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

''Esnafımızla dertleştik. AKOM'a geçeceğiz. Üsküdar'da bazı tespitler var. Yağış az olmasına rağmen malum görüntüyü yaşamak bizi üzdü. Tespitlerimizi yapacağız. Ölen vatandaşımız bizi derinden üzdü. Yıllardır can kayıplarıyla sona eren afetler yaşıyoruz. Bunu önlemek için geniş düşünmemiz lazım. İklim değişikliği ortada yoğun yağışlar ortada. Altyapıyı ona göre oluşturma konusunda yoğun bir çalışma yapacağız. Bu konu bir seferberlik konusudur. Yıllar geçti bu konuda tedbirler alınmadı. Biz böyle yapmayacağız bu konuyu derinlemesine ele alacağız. Dün olan olay da şu meteoroloji doğru zamanda doğru ve önemli uyarıyı yapmamıştır. 12.30'da AKOM'a yağmur uyarısı o da orta şiddetli 40 kilo ve altı bir uyarı gelmiştir. 114 kilo yağmur düşmüştür bulunduğumuz alana. Dün 4 bine yakın çalışma

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >