Eminönü’ne girişler artık ücretli olacak

Arşiv
Arşiv

İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı (SKUP) açıklandı. Trafik sıkışıklığını önlemek amacıyla 'Tıkanıklık fiyatlandırılması' uygulaması başlayacak. Sistemin pilot uygulaması Eminönü'nde yapılacak.

İstanbul'da trafik sorunlarına odaklanan ve insan ve çevre dostu bir yaklaşım benimseyen 'İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı' (SKUP) tanıtıldı.

Plan, özellikle zirve saatlerde yaşanan trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefliyor ve 2030 yılına kadar yüzde 10,1'lik bir azalma öngörüyor.

Bu önemli adımın ilk uygulama aşaması olarak belirlenen pilot proje, Tarihi Yarımada'da (Eminönü) hayata geçirilecek. Proje kapsamında, trafik sıkışıklığını önlemek amacıyla özel otomobil kullanıcılarından "tıkanıklık fiyatlandırması" adı altında belirli bir bölgeye giriş ücreti talep edilecek

Sistemin pilot uygulaması, Tarihi Yarımada’da (Eminönü) yaklaşık 6 kilometrekarelik bölgede yapılacak. SKUP kapsamında mahallelerdeki ücretli otoparkları kullanacak İstanbullular, kendi mahallelerinde park yaptıklarında ise düşük ücret ödeyecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >