Emir'in kısacık hikayesi

Emir
Emir

Emir 2 yaşındaydı. Şam yakınlarındaki bir hava saldırısında öldürülen 6 çocuktan biriydi. Bu, onun kısacık hikayesi.

Şam’ın Kafr Batna kenar mahallesinde yaşayan Heba Amouri, 8 Ocak Pazartesi günü yetersiz beslenen iki çocuğuna yiyecek bir şeyler bulabilmek için pazara gitmek istiyordu. Ama bu mümkün olmadı. Evinden ayrıldığı sırada büyük bir gürültü patladı. Hava saldırısı nedeniyle bulundukları yere düşen bomba iki yaşındaki oğlu Emir’i oracıkta öldürdü.

“Benim çocuğum açlıktan ölüyordu. Onu yeterli bir şekilde beslemek istedik ama olmadı. Evden her ayrıldığımızda açlıktan ağlıyordu.” Başkentin hemen yanındaki kuşatılmış bölge Doğu Guta’da bir sağlık kliniğine kucağında cansız bebeğiyle geldiğinde böyle anlatıyordu Heba.Başkent Şam’ın hemen yakınlarındaki Doğu Guta, yıllardır rejim kuşatması altında kalan muhaliflerin elinde tuttuğu son büyük bölge. Aile geçtiğimiz yıl yine buna benzer bir saldırıda oğlunu kaybetmiş. Emir’in 27 yaşındaki babası Mahmud ikinci çocuğunu da kaybettiğini söylüyor ve ekliyor: “Şimdi hayatta tek bir kız çocuğum kaldı.”

Heba da bebeğine yeterli anne sütü veremiyor. Çünkü o da yetersiz besleniyor. İki aylık bebeği açlıktan çığlık attığında -buradaki her annede olduğu gibi-yapabildiği tek şey bebeğin rahatlaması için parmağını ağzına yerleştirmek.

Pazartesi akşamı Emir’in babası, kana bulanmış bir beze sarılmış oğlunun minicik bedenini kabristana götürdü. Oğluna son bir defa veda ederken böyle dua ediyordu: “Allah bütün çocukları ve herkesi korusun, Beşşar’ın canını alsın.”


Emir, pazartesi günü Suriye rejimi ve Rusya hava saldırılarında öldürülen 6 çocuktan biriydi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre 29 Aralık’tan 9 Ocak'a kadar, on gün içerisinde Doğu Guta’da 29’u çocuk olmak üzere 126 kişi hava saldırılarından dolayı hayatını kaybetti.


Kaynak: İHH İnsani Yardım Vakfı

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >