Emniyetsiz 'Emniyet Terminali'

Emniyet Otogarı olarak bilinen Yenikapı’daki İstanbul Uluslararası Yolcu ve Kargo Terminalinde iddialara göre, şehrin ortasındaki otogarda fuhuş pazarlıklarından horoz dövüşüne kadar her şey var.

Yenikapı'da bulunan uluslararası otobüs terminali, güvenlikten yoksun, köhne haliyle bölgenin kâbusu olmuş durumda. Otogarın atıl vaziyetinin yanında, fuhuş ve horoz dövüşleri yapıldığı iddiaları da var.

Habertürk muhabirinin edindiği bilgilere göre otogarın birçok noktasında yabancı uyruklu kadınlarla fuhuş pazarlığı sahnelerine tanık olmak mümkün. Çekim yapmanın mümkün olmadığı alanda yabancı simalar direkt göze çarpıyor. Bu nedenle bölgeye girip çekim yapmak da oldukça riskli.

O bölgede çalışan bir kişiden edinilen bilgiye göre belediyeye veya İBB'ye ait olmayan, özel işletmede bulunan bu garın sahibinin horozları bulunuyor ve horoz dövüşleri yaptırdığı iddia ediliyor.

Habertürk muhabirinin aktardığına göre küçük bir pazarın bile bulunduğu bu otogarda Türkçe konuşan yok denecek kadar az. Sürekli sirkülasyon halinde olan otogarda hâlâ bavul ticareti yapıldığına dair net bir bilgi yok. Kutularla tekstil ürünlerinin indirildiği otogarda, ürünler hem otogarın içindeki pazara götürülüyor hem de çevredeki tezgâhlarda satılıyor.

Kaynak: Habertürk







Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >