"En büyük serveti dershanelerdi, kaybedince çılgına döndüler"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Nabi Avcı Bey dönemine kadar biz dershaneler konusunda adım atamadık. Bunlar bizim kayıp yıllarımızdır. En büyük parayı bu adamlar bu dershanelerden kazandı" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, dershaneler konusu ile ilgili şunları ifade etti, "Nabi Avcı Bey dönemine kadar biz dershaneler konusunda adım atamadık. Bunlar bizim kayıp yıllarımızdır. Tabii şimdi siz de başbakansınız ama bir yere kadar arkadaşlarınıza bir şeyi anlatıyorsunuz. Israr, ısrar, ısrar... Tabii daha fazla ileri gidemiyorsunuz ve en ciddi, en büyük parayı bu adamlar bu dershanelerden kazandı. En büyük serveti dershanelerdi, kaybedince çılgına döndüler."


"SOMUT DELİLLER VARSA PUTİN İLE PAYLAŞIRIZ"

9 Ağustos'ta Rusya'nın Saint Petersburg kentine ziyaret gerçekleştireceği ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşeceğinin anımsatılması üzerine Erdoğan, "Şu anda bizim için 'Birini bırak, birine koş' anlayışı yanlış. Uluslararası camiada isteriz ki hepsiyle münasebetlerimizi iyi tanzim edelim." diye konuştu.

Şu anda ABD'nin Rusya ile arasının kötü olmadığını vurgulayan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Farklı düşüncede de olsalar, olumsuz da birbirlerine baksalar, münasebetlerini hiçbir zaman kesmezler. Ama bizim Rusya ile aramızda istenmeyen bir uçak hadisesi yaşandı ve sekiz ay kadar zaman içerisinde bu olumsuzluk devam etti. Daha sonra biz kendilerine bir mektup yazdık, 'Bu süreci artık kapatalım. Çünkü Türkiye'nin Rusya ile olan ilişkileri bölgede çok çok önem arz eden bir süreçtir. Dolayısıyla bu iki bölgede belirleyici ülkenin birbirinden ayrı yaşaması, birbirine uzak düşmesi doğru değil, bunu bir defa çözelim' diyerek, bu olayla ilgili üzüntümüzü de kendilerine ifade ettik. Buna karşı da olumlu yanıtlar aldık."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'ya gerçekleştirecekleri ziyaretle birçok şeyin rayına oturacağına inandığını söyledi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >