En güçlü böceğin yolu Elbistan’a düştü: Kendi ağırlığının 30 kat fazlasını taşıyor

Gergedan böceği
Gergedan böceği

Dünyanın en güçlü böcek türü olan ve nadir bulunan gergedan böceği, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde yaşayan bir vatandaşın bahçesinde görüntülendi.

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde yaşayan Mehmet Koyuncu, bahçesinde dolaşırken, ağırlıklarının 30 katını taşıdığı bilinen gergedan böceği buldu.

Yaşam alanının Akdeniz havzası ve yukarı Pakistan ve Kuzey Afrika’nın bir bölümü ile sınırlı olduğu bilinen gergedan böceğinin Elbistan’da yaşamasına şaşırdığını belirten Mehmet Koyuncu, “Böceği, bahçemde gezinirken buldum. Kafasındaki gergedan boynuzuna benzer çıkıntıyı fark edince çocuklarıma sordum. Onlar da internette arama yaptılar. Sonuçta gergedan böceği olduğunu anladık. Nadir görülüyormuş. Bizim buralarda da yaşayabiliyormuş demek ki. Geldi bizi buldu” dedi.

Mehmet Koyuncu, gergedan böceğini doğal yaşamına tekrar bıraktığını belirtti.
Mehmet Koyuncu, gergedan böceğini doğal yaşamına tekrar bıraktığını belirtti.

Kendi ağırlıklarının 30 katını 30 dakikadan fazla taşıyor

Yeryüzünde sadece belirli bölgelerde kendisine yaşam alanı bulabilen gergedan böceği, dünyanın en güçlü böceği olarak tanımlanıyor. Başının üstündeki boynuza benzeyen çıkıntı nedeniyle bu isim verilen gergedan böcekleri, kendi ağırlığının 30 kat fazlasını 30 dakikadan fazla taşıyabiliyor. Gergedan böceği, 4 cm uzunluğunda ve 6 cm genişliğinde olup vücudunun baş kısmındaki kütikula başkalaşımı sonucu oluşmuş boynuzsu yapı ile tanınıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >