'En İyi Film' Oscar'ını kazanan en kötü filmler

Chicago (2002)
Chicago (2002)

Merakla beklenilen 91. Oscal Ödülü törenine sadece bir kaç saat kaldı. Oscar Sanat Akademisi ödüle layık görülebilecek filmlerin isimlerini açıklayacak. Zorlu yarışta dokuz farklı kategoriden filmler yarışıyor. Canlı yayınlanacak törenin 225 ülkede milyonlarca izleyiciye ulaşması bekleniyor. Peki Oscar'da hep en iyi filmler mi kazanır?

Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından verilen ve bu yıl 91. kez sahiplerini bulacak olan Akademi Ödülleri’nin adayları açıklandı. Bu akşam canlı yayınla ödüller sahiplerine teslim edilecek. Konumuz Oscar olduğuna göre sadece iyi filmler bu törende ödül alır kalıbına bir açıklık getirelim dedik. 1929'dan günümüze Oscar kazanan en kötü 10 filmi ve aslında o yıl hangi filmin kazanması gerektiğini topladı. İşte o kazanması gereken ve kötü olduğu halde Oscar alan 10 film.

80 Günde Devri Alem'(1952) Kazandı

                                    Jules Verne'nin aynı adlı romanından uyarlanan  film o yıllar için 6 milyonluk bütçesiyle dikkat çekmişti.  Oscar alan film başroldeki usta oyuncu David Niven'a rağmen oldukça sıkcı.
80 Günde Devri Alem'(1952) Kazandı Jules Verne'nin aynı adlı romanından uyarlanan film o yıllar için 6 milyonluk bütçesiyle dikkat çekmişti. Oscar alan film başroldeki usta oyuncu David Niven'a rağmen oldukça sıkcı.
Sıradan İnsanlar (1980) Kazandı

                                    Robert Redford'a 'En İyi Yönetmen' ödülünü kazandırdı. Melodramların altın çağında Oscar için yarıştı. İyi oyunculuklarıyla dikkat çekti. Ancak iyi oyunculukların kazanmaya yeterli olmadığını gösteren filmlerden biridir.
Sıradan İnsanlar (1980) Kazandı Robert Redford'a 'En İyi Yönetmen' ödülünü kazandırdı. Melodramların altın çağında Oscar için yarıştı. İyi oyunculuklarıyla dikkat çekti. Ancak iyi oyunculukların kazanmaya yeterli olmadığını gösteren filmlerden biridir.
Chicago (2002)

                                    Müzikallerin birden bire yeniden popüler olduğu bir dönemde bu film 6 Oscar birden aldı. Ama son 10 yılda bu filmi bir kez bile aklından geçiren kimse yoktur.
Chicago (2002) Müzikallerin birden bire yeniden popüler olduğu bir dönemde bu film 6 Oscar birden aldı. Ama son 10 yılda bu filmi bir kez bile aklından geçiren kimse yoktur.
Kızgın Boğa kazanması gereken bir filmdi.

                                    Yönetmen Martin Scorsese'nin başyapıtında Robert De Niro bugün bile hatırlanan unutulmaz bir performans sergiliyor. Ancak bu film Oscar tarafından ödüle layık görülmedi.
Kızgın Boğa kazanması gereken bir filmdi. Yönetmen Martin Scorsese'nin başyapıtında Robert De Niro bugün bile hatırlanan unutulmaz bir performans sergiliyor. Ancak bu film Oscar tarafından ödüle layık görülmedi.
Los Angeles Sırları kazanması gereken bir filmdi. 

                                    Curtin Hanson'ın James Ellroy'un romanında beyazperdeye uyarladığı film modern zamanların en iyi 'kara film'lerinden birisiydi. Russell Crowe, Kevin Spacey ve Guy Pearce'ın oyunculuklarıyla, 'En iyi film' ödülünü hakkediyordu.
Los Angeles Sırları kazanması gereken bir filmdi. Curtin Hanson'ın James Ellroy'un romanında beyazperdeye uyarladığı film modern zamanların en iyi 'kara film'lerinden birisiydi. Russell Crowe, Kevin Spacey ve Guy Pearce'ın oyunculuklarıyla, 'En iyi film' ödülünü hakkediyordu.
Zoraki Kral (2010) kazandı. 

                                    Colin Firth'ün performansıyla 'En İyi Erkek Oyuncu' Oscar'ı kazandığı filmde Geogrey Rush da iyiydi. Ancak filmde bunun dışında bir özellik yoktu.
Zoraki Kral (2010) kazandı. Colin Firth'ün performansıyla 'En İyi Erkek Oyuncu' Oscar'ı kazandığı filmde Geogrey Rush da iyiydi. Ancak filmde bunun dışında bir özellik yoktu.
Operasyon: Argo (2012) kazandı. 

                                    Ben Aflleck'in hem oynayıp hem yönettiği film, sahte bir film çekimi numarasıyla Tahran Büyükelçiliği'ndeki Amerikalı bürokratların kurtarılmasını anlatıyordu. Gerçek bir olaya dayanan filmin öyküsünün Oscar için ortalam bir filmdi.
Operasyon: Argo (2012) kazandı. Ben Aflleck'in hem oynayıp hem yönettiği film, sahte bir film çekimi numarasıyla Tahran Büyükelçiliği'ndeki Amerikalı bürokratların kurtarılmasını anlatıyordu. Gerçek bir olaya dayanan filmin öyküsünün Oscar için ortalam bir filmdi.
Sosyal Ağ kazanamadı. 

                                    Akademi'nin içinde yaşadığı çağı ıskalamasına mükemmel bir örnek. Ancak akademi bunu göremedi ve film kazanamadı.
Sosyal Ağ kazanamadı. Akademi'nin içinde yaşadığı çağı ıskalamasına mükemmel bir örnek. Ancak akademi bunu göremedi ve film kazanamadı.
Zero Dark Thirty kazanamadı. 

                                    Kathryn Bigelow'un, Usama Bin Ladin'in nasıl yakalandığını anlatan filmiydi. Oldukça üst seviyede olan film Oscar kazanamadı.
Zero Dark Thirty kazanamadı. Kathryn Bigelow'un, Usama Bin Ladin'in nasıl yakalandığını anlatan filmiydi. Oldukça üst seviyede olan film Oscar kazanamadı.
Çarpışma (2004) kazandı

                                    Altın Küre için aday gösterilmeden 'En İyi Film' Oscar'ının kazanan birkaç filmden biridir. Ancak ödülü hak edip etmediği tartışma konusu.
Çarpışma (2004) kazandı Altın Küre için aday gösterilmeden 'En İyi Film' Oscar'ının kazanan birkaç filmden biridir. Ancak ödülü hak edip etmediği tartışma konusu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >