En riskli alanlardan biri: Koronavirüse karşı ATM uyarısı

Arşiv
Arşiv

Türkiye'de görülen koronavirüs vakasının 18'e yükselmesiyle birlikte alınacak önlemlerle ilgili yeni açıklamalar yapılıyor. Koronavirüsün bulaşma ihtimali en yüksek yerlerden olan ATM'lerle ilgili Kızılay Başkanı Kerem Kınık'tan dikkati çeken açıklama geldi. Kınık, "Yanımızda ıslak mendil götürelim ve dokunacağımız yerleri silelim" uyarısında bulundu.

Koronavirüse karşı kamuda ve sosyal yaşamda bir dizi yeni önlemler alınmaya devam ediyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında özellikle yüksek risk grubundaki yaşlılar için birçok uyarı yapılıyor.

Kızılay Başkanı'ndan maaşlarını çekecek emeklilere uyarı

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Milyonlarca emeklimiz önümüzdeki günlerde ATM’den maaşlarını çekecekler, bazı hususlara dikkat etmelerinde fayda var.

Yanımızda ıslak mendil götürelim ve dokunacağımız yerleri silelim. Sonrasında da elimizi yüzümüze dokundurmadan uygun şekilde yıkayalım" uyarısında bulundu.

SGK'dan koronavirüs önlemi

  • Sosyal Güvenlik Kurumu ( SGK ) 2019-nCoV salgını tedbirleri kapsamında elektronik ortamda yapılan işlemleri genişletti.
  • Koronavirüs tedbirleri kapsamında özellikle yüksek risk grubundaki yaşlılar için elektronik ortamda işlemler genişletildi.
  • Maaş promosyonu dönemi olduğu için artan banka değişikliği başvuruları e-Devlet’ten yapılabilecek.Tüm emekliler, talep etmeleri halinde maaşların evde ödenmesi hizmetinden yararlanabilecek.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >