En ucuza vatandaşlık veren 5 ülke

Herkesin hayallerini süsleyen sahilleriyle Dominika, dünyada en ucuz vatandaşlık veren ülkelerden biri.

Parayla vatandaşlık veren ülkelerin vatandaşlık verme işlemleri için her ülkenin kendine has bir prosedürü olmasının yanında, her yerde geçerli olduğu gibi bu konuda da para ön planda. Gerekli olan prosedürleri yerine getirdikten ve parayı denkleştirdikten sonra çoğu ülkeden vatandaşlık satın alabilirsiniz. Bazı ülkelerde vatandaşlık satın alma bedeli trilyonlar olsa da, bu işinde ucuzu mevcut. İşte bu sebeplerden dolayı size en ucuz ve en kolay vatandaşlık veren ülkeleri sizler için derledik.
Dominika
Dominika 71.000 nufüsu ile karayiplerde bulunan ufak bir ada. Toplamda 66 tane şehirden oluşan bu minik adanın resmi dili ise İngilizce. Bazı kaynaklara göre Dominika şimdiye kadar 3.000 kişiye vatandaşlık vermiş durumda. 

Dünyada para ile alabileceğiniz en ucuz vatandaşlığı vaad eden Dominika, 100.000 dolarlık bir yatırım ile size parayla vatandaşlık verebiliyor.

Dominika vatandaşlarının, ülkeleri İngiliz Milletler Topluluğuna bağlı bir ülke olduğundan Birleşik Krallık'ta bazı özel hakları bulunmakta. Ayrıca İsviçre dahil 50 ülkeye vizesiz seyahat edebilmekteler.
Dominika Dominika 71.000 nufüsu ile karayiplerde bulunan ufak bir ada. Toplamda 66 tane şehirden oluşan bu minik adanın resmi dili ise İngilizce. Bazı kaynaklara göre Dominika şimdiye kadar 3.000 kişiye vatandaşlık vermiş durumda. Dünyada para ile alabileceğiniz en ucuz vatandaşlığı vaad eden Dominika, 100.000 dolarlık bir yatırım ile size parayla vatandaşlık verebiliyor. Dominika vatandaşlarının, ülkeleri İngiliz Milletler Topluluğuna bağlı bir ülke olduğundan Birleşik Krallık'ta bazı özel hakları bulunmakta. Ayrıca İsviçre dahil 50 ülkeye vizesiz seyahat edebilmekteler.
Saint Kitts ve Nevis
Dünyanın belkide ilk (1984) yatırım karşılığı vatandaşlık verme uygulamasını hayata geçiren ülkesi Saint Kitts ve Nevis, Karayiplerde bulunuyor. 

Nufüsu yaklaşık 51.000 olan bu ada grubunun ana dili İngilizce ve en büyük gelir kaynaklarından birisi de turizm. 2013 yılında ülkeyi 700.000'den fazla turist ziyaret etmiş.

Saint Kitts ve Nevis, vatandaşlık verme şartı olarak ülkesine 250.000 dolarlık bir yatırım öne sürüyor. İkinci bir alternatif olarak 400.000 dolar değerinde gayrimenkul alımına da vatandaşlık vermeyi kabul ediyor.
Saint Kitts ve Nevis Dünyanın belkide ilk (1984) yatırım karşılığı vatandaşlık verme uygulamasını hayata geçiren ülkesi Saint Kitts ve Nevis, Karayiplerde bulunuyor. Nufüsu yaklaşık 51.000 olan bu ada grubunun ana dili İngilizce ve en büyük gelir kaynaklarından birisi de turizm. 2013 yılında ülkeyi 700.000'den fazla turist ziyaret etmiş. Saint Kitts ve Nevis, vatandaşlık verme şartı olarak ülkesine 250.000 dolarlık bir yatırım öne sürüyor. İkinci bir alternatif olarak 400.000 dolar değerinde gayrimenkul alımına da vatandaşlık vermeyi kabul ediyor.
Antigua ve Barbuda
250.000 dolarlık bir yatırım ya da 400.000 dolarlık bir emlak alımı ile vatandaşlık vermeyi taahüt eden “Antigua ve Barbuda” isimli bu ülkede, vatandaşlık verme işlemleri ilk olarak 2013 yılında başlamış.

Ülke karayiplerin en ucunda 2 küçük adadan oluşmakta ve 91.000 nufüsu bulunmakta.
Antigua ve Barbuda 250.000 dolarlık bir yatırım ya da 400.000 dolarlık bir emlak alımı ile vatandaşlık vermeyi taahüt eden “Antigua ve Barbuda” isimli bu ülkede, vatandaşlık verme işlemleri ilk olarak 2013 yılında başlamış. Ülke karayiplerin en ucunda 2 küçük adadan oluşmakta ve 91.000 nufüsu bulunmakta.
Malta
Avrupa Birliğine tam üye olması sayesinde tüm dikkatleri üzerinde tutan bu adada, yaklaşık 500.000 kişi yaşamaktadır. Adada genel olarak konuşulan dil İngilizce olsa da Maltaca adanın resmi dilidir.

Malta'dan vatandaşlık alabilmeniz için, 650.000 EUR değerinde bir yatırım yapmanız gerekmekte. Herhangi bir şekilde orada bulunmanız ya da ikamet etme mecburiyetiniz bulunmuyor.

Malta pasaportuna sahip olduğunuzda bir Avrupalının rahatça seyahat edebildiği tüm ülkelere sizde seyahat edebiliyorsunuz.
Malta Avrupa Birliğine tam üye olması sayesinde tüm dikkatleri üzerinde tutan bu adada, yaklaşık 500.000 kişi yaşamaktadır. Adada genel olarak konuşulan dil İngilizce olsa da Maltaca adanın resmi dilidir. Malta'dan vatandaşlık alabilmeniz için, 650.000 EUR değerinde bir yatırım yapmanız gerekmekte. Herhangi bir şekilde orada bulunmanız ya da ikamet etme mecburiyetiniz bulunmuyor. Malta pasaportuna sahip olduğunuzda bir Avrupalının rahatça seyahat edebildiği tüm ülkelere sizde seyahat edebiliyorsunuz.
Kıbrıs
2 milyon EUR karşılığında size anında vatandaşlık veren bir diğer Avrupa Birliği tam üyesi olan Güney Kıbrıs, hepimizin bildiği gibi Akdeniz'de bulunmakta ve Kuzey Kıbrıs ile adayı paylaşmakta.

Her yıl vatandaşlık vererek yaklaşık 28 Milyon EUR'luk bir kazanç sağlayan Kıbrıs, verdiği 
pasaport ile bir kaç Afrika ülkesi hariç dünyanın hemen hemen her yerine vizesiz seyahat edebiliyorsunuz. 

Amerika, Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Kore, Japonya, İngiltere, Tüm Güney Amerika, Tüm Avrupa ve daha fazlası...



Kaynak: sesliharfler.com
Kıbrıs 2 milyon EUR karşılığında size anında vatandaşlık veren bir diğer Avrupa Birliği tam üyesi olan Güney Kıbrıs, hepimizin bildiği gibi Akdeniz'de bulunmakta ve Kuzey Kıbrıs ile adayı paylaşmakta. Her yıl vatandaşlık vererek yaklaşık 28 Milyon EUR'luk bir kazanç sağlayan Kıbrıs, verdiği pasaport ile bir kaç Afrika ülkesi hariç dünyanın hemen hemen her yerine vizesiz seyahat edebiliyorsunuz. Amerika, Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Kore, Japonya, İngiltere, Tüm Güney Amerika, Tüm Avrupa ve daha fazlası... Kaynak: sesliharfler.com
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >