Endonezya Hastanesi Direktörü ambulanslara 'Hastaneye yaralı getirmeyin' çağrısı yaptı

Foto/arşiv
Foto/arşiv

Endonezya Hastanesi Direktörü Atef el-Kahlout, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Endonezya Hastanesi’nin tamamen hizmet dışı kaldığını duyururken, ambulanslara "Hastaneye yaralı getirmeyin" çağrısı yaptı. Kahlout, "Gazze Şehri ve kuzeydeki tüm hastaneler çalışmayı durdurdu" dedi.

İsrail’in Gazze Şeridi’nde sivillere yönelik saldırıları 42 gündür devam ediyor. İsrail ordusunun sivil yerleşim yerleri, hastaneler ve camilere düzenlediği saldırılarda binlerce Filistinli hayatını kaybederken, yakıt ve ilaç sıkıntısı nedeniyle hastaneler hizmet dışı kalıyor.

"Daha fazla hizmet sunamıyoruz"

Endonezya Hastanesi Direktörü Atef el-Kahlout yaptığı açıklamada, "Daha fazla hizmet sunamıyoruz, hastalara yatak sunamıyoruz" ifadelerini kullanarak hastanenin bölümlerinin hizmet dışı kaldığını duyurdu.

Hastanenin kapasitesinin 140 hasta kapasiteli olduğunu söyleyen Kahlout, şu anda hastanede yaklaşık 500 hastanın bulunduğunu sözlerine ekledi.

"Artık yaralı getirmeyin"

Acil cerrahi müdahaleye ihtiyaç duyan hasta sayısının 45 olduğunu aktaran Kahlout, ambulanslara "Artık hastaneye yaralı getirmeyin" çağrısı yaptı. Kahlout, hastaların başka hastanelere götürülüp götürülemeyeceği sorusuna ise "Gazze Şehri ve kuzeydeki tüm hastaneler çalışmayı durdurdu" cevabını verdi.

Gazze Şeridi'ndeki hükümete bağlı medya ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Şifa Hastanesi'ndeki duruma ilişkin bilgi verdi. Şifa Hastanesi'nde su, yiyecek veya çocuklar için sütün bulunmadığı aktarılan açıklamada, "650 hasta ve yerinden edilmiş yaklaşık 7 bin kişinin barındığı Şifa Hastanesi'nde su veya yiyecek yok." ifadeleri kullanıldı.

"Şifa Hastanesi'ndeki durum çok tehlikeli"

İsrail güçlerinin Şifa Hastanesi'ndeki tüm araçları kullanılmaz hale getirdiği, sağlık personeli ile hastaların çıkışını engellediği kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Şifa Hastanesi'ndeki sağlık personeli, hastalar ve yerinden edilmiş insanlar, su ve yiyecek gibi yaşamın temel gereksinimlerinden herhangi birinin bulunmaması nedeniyle ölümle mücadele ediyor. Şifa Hastanesi'ndeki durum çok tehlikeli. Hastanedekilerin kurtarılması için acil müdahale çağrısında bulunuyoruz."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >