Enerji içeceği tüketmeden önce bir kez daha düşünün!

Kutu meyve suları, şişelenmiş meşrubatlar, asitli içecekler derken; tüketim dünyası dahi masumluğunu kaybederek hayatımıza kutulanmış enerji içeceklerini dahil etti.

Son yıllarda özellikle gençlerin sıklıkla tükettiği enerji içeceklerinin hayatı tehdit eden kalp problemlerine yol açtığı, bilimsel çalışmalar ile kanıtlanmış durumda. Yakın Doğu Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim Dalı'nın araştırmalarına göre; enerji içecekleri hayatı tehdit eden kalp problemlerine yol açabiliyor. Enerji depolayayım derken sağlığınızdan olmamak için, enerji içeceği tüketmeden önce bir kez daha düşünün deriz.
3 gençten biri enerji içeceği tüketiyor

                                    Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, 2-19 yaş arasında yaklaşık her üç gençten biri enerji içeceği tüketiyor.
3 gençten biri enerji içeceği tüketiyor Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, 2-19 yaş arasında yaklaşık her üç gençten biri enerji içeceği tüketiyor.
Kalp krizine neden olabilir

                                    Yüksek miktarda kafein ve uyarıcı madde içeren enerji içeceklerinin fazla tüketilmesi durumu, kısa sürede kalpte ritim bozukluğu ve hatta kalp krizi ile sonuçlanabiliyor.
Kalp krizine neden olabilir Yüksek miktarda kafein ve uyarıcı madde içeren enerji içeceklerinin fazla tüketilmesi durumu, kısa sürede kalpte ritim bozukluğu ve hatta kalp krizi ile sonuçlanabiliyor.
Ölümle sonuçlanabilir

                                    Enerji içeceklerinin aşırı tüketimi aynı zamanda hipertansiyon, bilinç kaybı, çarpıntı, bayılma ve ani ölüme dahi neden olabilir.
Ölümle sonuçlanabilir Enerji içeceklerinin aşırı tüketimi aynı zamanda hipertansiyon, bilinç kaybı, çarpıntı, bayılma ve ani ölüme dahi neden olabilir.
Kalp hastaları asla içmemeli!

                                    Özellikle kalp hastalarının asla içmemesi gereken enerji içecekleri, kalbinde doğuştan ritim bozukluğu olan kişiler tarafından da tercih edilmemelidir.
Kalp hastaları asla içmemeli! Özellikle kalp hastalarının asla içmemesi gereken enerji içecekleri, kalbinde doğuştan ritim bozukluğu olan kişiler tarafından da tercih edilmemelidir.
Rahatlayayım diye huzursuz hissetmeyin

                                    Rahatlamak ve uykusunu düzene sokmak için enerji içeceklerine sarılanlar yanılıyor; enerji içecekleri sizi rahatlatmak yerine, huzursuz eder. Ayrıca aşırı enerji içeceği tüketimi uyku bozuklukları, anksiyete, migren, sara nöbetleri ve mide bağırsak sistemi ile ilgili rahatsızlıklara da neden olabilir.
Rahatlayayım diye huzursuz hissetmeyin Rahatlamak ve uykusunu düzene sokmak için enerji içeceklerine sarılanlar yanılıyor; enerji içecekleri sizi rahatlatmak yerine, huzursuz eder. Ayrıca aşırı enerji içeceği tüketimi uyku bozuklukları, anksiyete, migren, sara nöbetleri ve mide bağırsak sistemi ile ilgili rahatsızlıklara da neden olabilir.
Obeziteye dikkat!

                                    İçerdiği şeker oranı nedeniyle enerji içeceklerinin kullanımı, aşırı kilo alımı, şeker hastalığı ve obeziteye de neden olabilir.
Obeziteye dikkat! İçerdiği şeker oranı nedeniyle enerji içeceklerinin kullanımı, aşırı kilo alımı, şeker hastalığı ve obeziteye de neden olabilir.
Diyabet hastaları tadına bile bakmasın!

                                    İnsülin kullanmanıza gerek yok; eğer diyabet hastasıysanız ya da şeker probleminiz varsa, aşırı şeker içeren kutulanmış enerji içeceklerinden uzak durmaya çalışın. Tadına bile bakmamanızı öneriyoruz.
Diyabet hastaları tadına bile bakmasın! İnsülin kullanmanıza gerek yok; eğer diyabet hastasıysanız ya da şeker probleminiz varsa, aşırı şeker içeren kutulanmış enerji içeceklerinden uzak durmaya çalışın. Tadına bile bakmamanızı öneriyoruz.
Egzersiz öncesi aman ha!

                                    Özellikle gençler spordan önce enerji depolamak ve daha güçlü hissedebilmek adına, enerji içeceklerinden faydalanıyorlar. Ancak spor öncesi içilen enerji içecekleri, çok kısa sürede ölümle dahi sonuçlanabilir.
Egzersiz öncesi aman ha! Özellikle gençler spordan önce enerji depolamak ve daha güçlü hissedebilmek adına, enerji içeceklerinden faydalanıyorlar. Ancak spor öncesi içilen enerji içecekleri, çok kısa sürede ölümle dahi sonuçlanabilir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >