Enes Batur'un içerikleri çalıntı mı?

Enes Batur / YouTuber.
Enes Batur / YouTuber.

● YouTuber olarak Türkiye'nin en fazla takipçisine sahip olan Enes Batur ile ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı.

● JTonYouTube isimli bir kanal Batur'un içeriklerinin çalıntı olduğunu iddia etti.

● Haklı olduğunu ispat etmek için bir video çeken JTonYouTube kanalı PewDiePie ve MrBeast'ten formatların kopyaladığını göstermek için bir karşılaştırma yaptı.

● Konuyla ilgili açıklama yapan Enes Batur, ''O zaman yurtdışından alınan Survıvor, O Ses Türkiye gibi konseptleri kimse izlemesin'' dedi.

YouTube üzerinde büyük bir kitleye sahip olan Enes Batur şu sıralar yaptığı videoların 'çalıntı' olduğuna yönelik iddialarla anılıyor. Çalıntı olduğu iddia edilen içerikleri ortaya çıkaran JTonYouTube isimli kanal Batur hakkında bir video çekerek yapılan işlerin bir başka kanalla birebir aynı olduğunu savundu.

Formatları kopyaladığı iddia edildi

Formatları kopyaladığını iddia eden JTonYouTube isimli hesap bir video çekti. Bu videoda Enes Batur'un ünlü YouTuber'lar PewDiePie ve MrBeast'ten format çaldığını iddia ederken 10 milyon takipçisi olan Batur'un gerçekleri gizlemek için videoyu da kaldırdığını belirtti.

JTonYouTube isimli hesap Enes Batur ile içeriklerini aldığını iddia ettiği hesapları karşılaştırdı
JTonYouTube isimli hesap Enes Batur ile içeriklerini aldığını iddia ettiği hesapları karşılaştırdı

Enes Batur'un aynı içerikleri aldığını gösteren karelerden biri
Enes Batur'un aynı içerikleri aldığını gösteren karelerden biri

Konuyla ilgili açıklama yapmayan Enes Batur, ''O zaman yurtdışından alınan Survıvor, O Ses Türkiye gibi konseptleri kimse izlemesin'' dedi.

Sosyal medya ikiye bölündü

Enes Batur'un içeriklerini başka bir kanaldan kopyalandığının iddia edilmesi sosyal medyayı ikiye böldü. Batur'un bazı takipçileri kızarken bazılarıysa destek çıktı. İşte o mesajlar;

Evliliği de sahte çıkmıştı

Enes Batur geçtiğimiz aylarda evlendiğini açıkladı. Çektiği filmde birlikte rol aldığı oyuncu Damla Aslanalp ile evlendiğini açıklayan Batur bu görüntüleri de YouTube hesabında yayınlandı. Ancak takipçileri bu evliliğe inanmayarak reklam yaptığını iddia etti.

Ünlü YouTuber evliliği ile ilgili açıklama yaparak, "Şu ana kadar evlendiğimize hala, ciddi ciddi inanan varsa onlardan özür diliyorum. Fakat siz bana evlen evlen diye baskı yaptınz.Yaptığım sadece küçük bir şakaydı" dedi. Öte yandan YouTube kanalından video paylaşan Enes Batur, sahte düğünün perde arkasını da bir bir anlattı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >