'Enformasyon Savaşından Dezenformasyon Savaşına' kitabı raflarda yerini aldı

Arşiv
Arşiv

'Toplumlar Arası İletişimde Yeni Dönem Enformasyon Savaşından Dezenformasyon Savaşına' kitabı raflarda yerini aldı.

Dezenformasyon ve manipülasyon konusunu çok boyutlu ve çok katmanlı olarak inceleyen Toplumlar Arası İletişimde Yeni Dönem Enformasyon Savaşından Dezenformasyon Savaşına isimli kitap 2023 yılının imza eseri olarak okuyucuların beğenisine sunuldu. Editörlüğünü Prof. Dr. Fahrettin Altun’un yaptığı kitapta sosyal medya, Hollywood, dijital platformlar, Batı medyası, dijital diplomasi ve yapay zekâ konularına yer veriliyor. Bu bağlamda küresel bir tehdit hâline gelen dezenformasyon bombardımanı farklı boyutlarıyla ele alınıyor.

Alanında Öncü Eserlerden Biri

Ulusal ve uluslararası literatürde dezenformasyon ve manipülasyon konusundaki akademik çalışma sayısının azlığına karşılık 304 sayfadan oluşan bu eser, sınırlı olan literatürü zenginleştirmek için teorik düzlemde bilimsel yayın üretme çabasının bir ürünü olarak değerlendiriliyor. Prof. Dr. Fahrettin Altun, Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, Doç. Dr. Enes Bayraklı, Doç. Dr. İsmail Çağlar, Doç. Dr. Derya Gül Ünlü, Doç. Dr. İsmail Akdoğan Doç. Dr. Mesut Aytekin, Doç. Dr. Oğuzhan Bilgin, Doç. Dr. Oğuz Kuş, Dr. Yunus Emre Ökmen, Araş. Gör. Şeyma Filiz, Metin Erol gibi alanında uzman isimlerin bir araya gelerek oluşturdukları kaynak niteliğindeki kitap, alandaki önemli bir boşluğu dolduran ve akademi dünyasına yeni bir perspektif sunan bir eser.

Eser 10 Makaleden Oluşuyor

Toplumlar Arası İletişimde Yeni Dönem Enformasyon Savaşından Dezenformasyon Savaşına kitabı, dezenformasyon ve manipülasyon konusunda farklı alanlardaki güncel ve özgün gelişmeleri geniş bir spektrumda değerlendiriyor. Algoritmaların şekillendirdiği demokrasi tartışmalarından dijital diplomasiye, dijital ebeveynliğin öneminden dizi ve filmler yoluyla inşa edilmeye çalışılan Türk İslam karşıtlığına, Baltık ülkeleri örneği üzerinden dezenformasyonun neden olduğu hibrit tehditlerden Türkiye’nin sınır ötesi harekâtları hakkında uluslararası düzeyde yapılan manipülasyonlara ve doğrulama platformlarının işleyişine kadar birçok başlıkta kapsamlı bir perspektif sunuyor.

'Yanlış bilgi, sahte haber ve bilgi düzensizliği gündelik hayatın tüm aşamalarında karşımıza çıkabilmekte, duygularımızı ve düşüncelerimizi şekillendirmektedir.' Yalan haber ve sahte içeriklerle mücadele konusunda farkındalık oluşturması ve yeni çalışmalara kaynaklık etmesi amacıyla hazırlanan kitap akademisyenlerin, araştırmacıların, medya mensuplarının ve ilgili tüm çevrelerin dikkatine sunuluyor. Ayrıca bu kıymetli eserin uygulamaya yönelik faaliyetlere kapı aralaması da bekleniyor. Açık ve akıcı anlatımıyla Toplumlar Arası İletişimde Yeni Dönem Enformasyon Savaşından Dezenformasyon Savaşına isimli kitap 2024 yılında da ses getirmeye devam edecek gibi görünüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >