Engelli vatandaşlar nasıl oy kullanacak?

Engelli vatandaşlar nasıl oy kullanacak?
Engelli vatandaşlar nasıl oy kullanacak?

Engelli vatandaşların referandumda rahatlıkla oy kullanabilmesi için bir takım tedbirler alındı.

16 Nisan Referandumu öncesinde 81 ilde bulunan neredeyse tüm belediyeler engelli vatandaşların kolaylıkla oy kullanabilmesi için bir dizi tedbir aldı.

Araç tahsil edilecek
Uzun yıllar boyunca birçok engelli vatandaş, doğal hakları olan oy verme hakkını çevresel şartlar nedeniyle kullanamadı. Ancak 16 Nisan halk oylamasında aynı sorunların yaşanmaması için belediyeler kollarını sıvadı. Özellikle İstanbul’da birçok belediye talepte bulunan engelli vatandaşlara özel araç tahsis edecek.
Araç tahsil edilecek Uzun yıllar boyunca birçok engelli vatandaş, doğal hakları olan oy verme hakkını çevresel şartlar nedeniyle kullanamadı. Ancak 16 Nisan halk oylamasında aynı sorunların yaşanmaması için belediyeler kollarını sıvadı. Özellikle İstanbul’da birçok belediye talepte bulunan engelli vatandaşlara özel araç tahsis edecek.
Şablon hazırlandı
Görme engellilerin rahatlıkla oy kullanması içinse özel bir şablon hazırlandı. Hazırlanan şablonun sol tarafı "evet" sağ tarafı "hayır" olarak belirlendi.
Şablon hazırlandı Görme engellilerin rahatlıkla oy kullanması içinse özel bir şablon hazırlandı. Hazırlanan şablonun sol tarafı "evet" sağ tarafı "hayır" olarak belirlendi.
Rahatlıkla oy kullanabilecekler
Altı Nokta Körler Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Murat Demirok "Bu tablo Yüksek Seçim Kurulu tarafından kabul edildi Engelli vatandaşlarımızı oy vermeye, sandığa gitmeye davet ediyorum" dedi.
Rahatlıkla oy kullanabilecekler Altı Nokta Körler Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Murat Demirok "Bu tablo Yüksek Seçim Kurulu tarafından kabul edildi Engelli vatandaşlarımızı oy vermeye, sandığa gitmeye davet ediyorum" dedi.
“Bizlere özgürlük getirecek”
Türkiye Görme Engelliler Federasyonu yöneticisi ve Mersin Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı Dursun Arslan, "Ben de görme engelliyim ve bugüne kadar görme engelliler birinin eşliğinde oy kullanmaya gidiyordu. Bu uygulama bizlere özgürlük getirecek. Kendi başımıza gidip herhangi birine bağlı olmadan oy kullanabileceğiz " diye konuştu.
“Bizlere özgürlük getirecek” Türkiye Görme Engelliler Federasyonu yöneticisi ve Mersin Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı Dursun Arslan, "Ben de görme engelliyim ve bugüne kadar görme engelliler birinin eşliğinde oy kullanmaya gidiyordu. Bu uygulama bizlere özgürlük getirecek. Kendi başımıza gidip herhangi birine bağlı olmadan oy kullanabileceğiz " diye konuştu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >