Engin Polat'tan 25 milyonluk para transferine ilginç savunma: Babam ve kardeşime harçlık gönderdim

Engin Polat-Dilan Polat
Engin Polat-Dilan Polat

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında tutuklanan Engin Polat'ın ifadesinin detayları ortaya çıkmaya devam ediyor. Engin Polat ifadesinde şirketlerin mali işleriyle kendisinin ilgilendiğini belirterek, "Suçlamaları kabul etmiyorum. Şirketlerimin faaliyetleri tamamen yasal, mevzuata uygundur" ifadelerini kullandı. Engin Polat, babasının hesabına 18, kardeşinin hesabına ise 7 milyon liralık transferlerin sorulması üzerine "Sezgin Polat babam olur, Alper Kürşat Polat kardeşim olur, miktarlar harçlık olarak gönderilmiştir" dedi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, haklarında "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçlarından soruşturma başlatılan Engin ve Dilan Polat çiftinin de aralarında bulunduğu 14 kişi tutuklandı.

6 saat ifade verdi

Yaklaşık 6 saat ifade veren Engin Polat, hakkındaki iddialara verdiği cevaplar ise 43 sayfa tuttu. Engin Polat ifadesinde suçlamaları kabul etmeyerek her şeyin yasalara uygun olduğunu söyledi.

"Sahte fatura kullanımını kabul etmiyorum"

Engin Polat kendi şirketleri ile diğer firmalar arasındaki yüksek miktarda para transferleri hakkında sorulan sorulara, "Firmalar ile ticaretimiz olmuş olabilir, fatura karşılığındaki malları almışızdır. Sahte fatura kestiğine dair bir bilgim yoktur. Sahte fatura aldığımı kabul etmiyorum, faturaların malzeme karşılığı yapılan işlemlerdir" diye cevap verdi. Diğer şirketler üzerinden Milda Gayrimenkul şirketinde paraların toplanmasının sorulması üzerine Engin Polat, "MASAK raporunu görmediğim için ayrıntılara vakıf değilim. Milda Gayrimenkul, 2022 Aralık sonunda kuruldu. Bir çok gayrimenkulü daha önceki senelerde bana, babam ve eşime ait araç ve gayrimenkullerin buraya devir edilmesi sonucu şirkete sermaye ve mal varlığı oluşturulmuştur. Şahsımız adına olan gayrimenkullerin buraya devir edilmesinin sebebi ile şirketin inşaat işine başlayacağından aktarılması ve ipotekte kredibilitesini yüksek tutulmasını sağlamaktadır. Bahsi geçen firmalar tahmin ediyorum ki çok daha yeni firmalardır. O firmalardan aktarıp bu gayrimenkullerin alınması mümkün değildir. Sahte fatura kullanımını kabul etmiyorum" şeklinde cevap verdi.

"Harçlık olarak gönderdim"

Polat ayrıca eşi Dilan Polat'ın şirketlerin reklam yüzü olduğunu, ticari faaliyetlerle kendisinin ilgilendiğini belirtti. Sezgin Polat'a 18 Milyon, Alper Kürşat Polat'a ise 7 Milyon lira para transferlerinin sorulması üzerine Engin Polat, "Sezgin Polat babam olur, Alper Kürşat Polat kardeşim olur, miktarlar harçlık olarak gönderilmiştir" şeklinde cevapladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >