Epstein'ın vasiyeti ortaya çıktı: 577 milyon doların adresi belli oldu

Jeffrey Epstein
Jeffrey Epstein

Şüpheli ölümüyle büyük bir kaos ortamı oluşturan, yaşarken de sapkınlıkları ve sansasyonel yaşam tarzı ile bir gün olsun gündemden düşmeyen Amerikalı milyarder Epstein, arkasında 577 milyon dolarlık bir servet bıraktı. Bu yüklü miktardaki paranın kime kalacağı merak konusuyken, milyarderin ortaya çıkan vasiyeti, mirasın gideceği adresi ortaya çıkardı.

Amerikan medyası Jeffrey Epstein'in New York'ta tutulduğu cezaevinde intihar etmeden iki gün önce bir vasiyet imzaladığına ilişkin haberlere yer verdi.

Aralarında reşit olmayan kız çocuklarının da bulunduğu çok sayıda taciz ve insan kaçakçılığı suçlarıyla yargılanıyordu.

Adli tabip, 10 Ağustos günü hücresinde ölü bulunan 66 yaşındaki eski bankerin kendini asarak intihar ettiği sonucuna varmıştı.

Epstein'ın sahibi olduğu Karayipler adasındaki malikanesi -REUTERS
Epstein'ın sahibi olduğu Karayipler adasındaki malikanesi -REUTERS
  • Associated Press(AP) haber ajansı geçen hafta Epstein'in servetinin, mahkeme tarafından yapılan tespitlere göre 577 milyon doları aştığını bildirmişti. Fakat bu servetin kime kalacağı bildirilmemişti.

İlk olarak New York Post gazetesinde yer alan haberlere göre eski bankerin ölümünden iki gün önce imzaladığı vasiyet gereğince bu servet bir vakfa devrediliyor.

Gazetenin bir kopyasını yayımladığı 8 Ağustos tarihli vasiyetnameye göre Epstein'in serveti 1953 Vakfı adındaki bir vakfa gidiyor.

BBC Türkçe'nin haberine göre; belgede vakfa giden bu servetten tek tek kimlerin yararlanacağı ise görünmüyor.

  • Epstein'in vasiyetnamede dökümü yapılan serveti 56 milyon dolar nakit, 14 milyon dolar sabit gelir getiren yatırımlar ve toplam 18 milyon dolar değerindeki uçak, otomobil ve gemilerini de kapsıyor.

Eski bankerin sanat koleksiyonu, antika eşyaları ve diğer değerli eşyalarının ise değer tepsitinin henüz yapılmadığı kaydediliyor.

Epstein'den davacı kişilerden bazıları ölümünden sonra tazminat almak için başvuracaklarını açıkladılar.

Bir zamanlar Jeffrey Epstein ile ABD Başkanı Donal Trump'ın arasından su sızmıyordu.
Bir zamanlar Jeffrey Epstein ile ABD Başkanı Donal Trump'ın arasından su sızmıyordu.

Ne olmuştu?

New York'taki federal savcılar 2002-2005 yıllarında Epstein'in New York'taki evi ve Florida'daki malikanesinde taciz suçlamalarını içeren iddianameyi geçen ay yeniden gündeme getirdi.

Epstein'e 2007'de de benzer suçlamalar yöneltilmişti. Savcılıkla anlaşan suçlamaları kabul eden Epstein, olası bir müebbet hapis cezası yerine 13 ay hapse mahkum olmuştu.

Amerikan medyasına göre 6 Temmuz'da Epstein'ın malikanesinde yapılan aramada yüklü miktarda nakit, çok sayıda pırlanta, adına düzenlenmiş, ikamet yeri olarak Suudi Arabistan'ın göründüğü günü geçmiş bir sahte pasaport ile yüzlerce çocuğun fotoğrafları bulunmuştu.

Yeni suçlamaların ardından Epstein New York'taki evinde göz hapsinde tutulmayı talep etti.

Yargıç bu talebi reddetti ve Epstein, Temmuz başında hapse girdi.

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Epstein, suçlu bulunması halinde bu kez 45 yıl hapis cezasına çarptırılabilecekti.

Güçlü bir çevresi vardı

Milyarder iş adamı Jeffrey Epstein, zengin ve güçlü insanlarla iyi ilişkileri olan bir isimdi.

ABD Başkanı Donald Trump, eski ABD başkanlarından Bill Clinton ve İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth'in ortanca oğlu Prens Andrew bir dönem arkadaşlık yaptığı isimler arasında.

New York dergisinde 2002 yılında yayımlanan bir profilde, Trump Epstein için, "Onunla birlikte vakit geçirmek çok eğlenceli" demişti.

Ancak Trump, 12 ya da 15 yıl önce arkadaşlıklarının bittiğini ve Jeffrey Epstein'ı çok da sevmediğini de eklemişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >