Erdal Beşikçioğlu: Başka Türkiye yok, gidecek başka yerimiz yok

Erdal Beşikçioğlu.
Erdal Beşikçioğlu.

Erdal Beşikçioğlu, verdiği röportajda gündeme dair samimi açıklamalarda bulundu. Doların artışından Türk lirasına, siyasetten sanata birçok görüşünü paylaştı. Türkiye'de yaşanan ekonomik olaylarla ilgili ise ''aynı gemideyiz, gidecek başka yerimiz yok'' dedi.

Askeri olayların en yoğun yaşandığı 90'lı yıllardaGüneydoğuda askerlik göreviniyaptığını belirten Beşikçioğlu,

Askerliğimi yaparken her an ölümle burun burunaydım. Hakkari Yüksekova,Çukurca ve Dağlıca'da askerlik yaptım. Kurşunun nereden geleceğini bilemezdiniz, bastığınız toprağın altında mayın olup olmadığını da. Zaten bunları bilerek gittim askere. Devletim bana 'Güneydoğu'da yapacaksın askerliğini' dedi, gittim, yaptım. 'Bu vatan için öl' deseydi de ölürdük dedi.
  • Erdal Beşikçioğlu, askerlik görevini Güneydoğu'da üst teğmen olarak yaptı.
  • Anne Arnavut, baba Laz, Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşıyım ve Türk olarak görüyorum kendimi. Misak-i Milli sınırları içindeki her birimiz, vatandaş olarak ülkemizin daha ileriye gitmesi için ne gerekiyorsa yapmalıyız.

Ünlü oyuncu Erdal Beşikçioğlu sabah gazetesinin magazin eki GÜNAYDIN'a çok özel açıklamalarda bulundu.

''Birlik duygumuzu kaybetmememiz gerekiyor''

Dolar yükselirken sevinenler hakkında da yorum yapan ünlü oyuncu, ''Dolar yükseldiğinde benim de bankada param vardı.

Ben paramı Türk Lirası olarak tutmaya devam ettim. Paramı dolara çevirmeyi bile düşünmedim.

Ben her zaman ülkemizin daha iyi olmasını isterim, hepimiz aynı gemideyiz, rotamızı nereye çevireceğimize yine biz karar vereceğiz.'' dedi.

Erdal Beşikçioğlu kimdir?

Erdal Beşikçioğlu, 5 Ocak 1970 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın yeğenidir. Babası Vakıflar Bankası’nda müdürdü. Babasının tayinleri nedeniyle İlkokula Ankara’da başladı, sonra Kayseri ve İzmir’de devam etti. Liseyi İzmir Özel Türk Koleji'nde tamamladı ve İzmir Narlıdere Mehmet Seyfi Eraltay Lisesi'nde devam etti. Liseyi Ankara’da bitirdi.

1989'da Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı'na girdi. Konservatuar eğitimi sırasında “William Guskill” ile yaratıcı drama üzerine workshop çalışmalarına katıldı. 1993 yılında mezun oldu ve aynı sene Devlet Tiyatrolarında göreve başladı. 95-96 sezonunda Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda müdür vekili olarak görev yaptı. Ankara Devlet Tiyatrosu'nda görevine devam etti.

Yazar Ayşe Kulin tarafından yazılan aynı adlı romanından uyarlanılan ve Erzincan Valiliği sırasında Vali Recep Yazıcıoğlu'nun yapılması için büyük emek harcadığı Başpınar Köprüsü'nün konu edildiği bir dizi filmde 2006 – 2008 tarihleri arasında Vali RecepYazıcıoğlu'nu canlandırdı.

2014 yılında Kod Adı Reaksiyon” adlı dizinin başrollerinde Erdal Beşikçioğlu, İbrahim Çelikkol, Selen Soyder, Nehir Erdoğan, İsmail Demirci ve Yurdaer Okur oynadı.

Halen Ankara Devlet Tiyatrosu'ndaki görevine devam etmektedir.

Erdal Beşikçioğlu, konservatuardan sınıf arkadaşı oyuncu Elvin Beşikçioğlu ile 1991’den beri evlidir. “Derin” adında bir kız çocuğu ve Ömer adında bir oğlu vardır.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >