Erdil Yaşaroğlu ve Selçuk Erdem karikatürlerini paylaşanlardan 18 bin TL istedi

Selçuk Erdem ve Erdil Yaşaroğlu
Selçuk Erdem ve Erdil Yaşaroğlu

Ünlü karikatüristler Erdil Yaşaroğlu ve Selçuk Erdem'in karikatürlerini paylaşan herkese 18 bin liralık telif davası açtığı iddia edildi.

Erdil Yaşaroğlu ve Selçuk Erdem'in bir avukatlık şirketi aracılığıyla sosyal medyada karikatürlerini paylaşan herkese 18 bin liralık telif davası açtığı öne sürüldü.

Sosyal medyada gündeme gelen olay sonrası, pek çok kullanıcının aynı şeyi yaşadığı ortaya çıktı. Kullanıcılar telif davası açılmasından çok 18 bin lira istenmesi ile ilgili isyan etti.

Henüz açıklama gelmedi

Konuyla ilgili Penguen Dergisi'nden ya da karikatüristlerden herhangi bir açıklama gelmezken, sosyal medya kullanıcıları yüksek telif davaları nedeniyle Yaşaroğlu ve Erdem'e tepki gösterdi.

Erdil Yaşaroğlu kimdir?

Yaşaroğlu, 1971 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Kadıköy Anadolu Lisesi'nden sonra Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümünü bitirdi. ?90'lı yıllarda profesyonel karikatüre başlayan sanatçı, o dönemde katıldığı karikatür yarışmalar nedeniyle yurt dışından ve yurt içinden 30'a yakın ödül kazandı. İlk olarak Güneş Gazetesi'nde kariyerine başladı, ardından Limon ve Leman Dergilerinde Komikaze köşesini çizdi.

Bir çok televizyon programında yazarlık yapmış olan Yaşaroğlu, tiyatro oyunları yazdı, Boğaziçi ve Bilgi Üniversitelerinde karikatür dersleri verdi. ?2002 yılında arkadaşlarıyla Penguen Mizah Dergisi'ni kurdu. Sonrasında arkadaşlarıyla Lombak, Kemik ve Hayvan dergilerini de yayınladı.

2010 yılında 12 bin metrekare üzerine dünyanın en büyük karikatürünü çizerek Guinness Rekorlar Kitabına giren Erdil Yaşaroğlu, 2014'de çocuklar için yayınlanan ilk mizah dergisi Süper Penguen'i yayınlamaya başladı. 2016'da Kötü Kedi Şerafettin animasyon filminde ortak yapımcılık yaptı.

Çizginin Sahne Arkası ve Beyin Acısı isminde çizgili keynote'lar yapan sanatçı,Süper Penguen dergisinde çiziyor ve İstanbul'daki atölyesinde heykel çalışmalarını sürdürüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >