Erdoğan, "12-14 yaşındaki canlı bomba patladı ya da patlatıldı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "12-14 yaşlarındaki bir canlı bomba patladı veya patlatıldı. 51 ölüm vakası sözkonusu. 17'si ağır 69 yaralı var"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gaziantep'teki terör saldırısını İstanbul'da gazetecilere değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep'teki terör saldırısını 12-14 yaşlarında bir canlı bombanın gerçekleştirdiğini söyledi.
Saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 51'e yükseldiğini kaydeden Erdoğan, 17'si ağır 69 yaralının da tedavilerinin sürdüğünü söyledi.

Erdoğan, şöyle devam etti: "Şu an itibarıyla Valiliğimiz, emniyet teşkilatımız, vardıkları ilk kanaatler, bir DAİŞ eylemi olduğu istikametinde. Malum son dönemlerde Gaziantep'te DAİŞ'in böyle bir yapılanması veya yer bulma gayretleri söz konusuydu. Birçok yoğun operasyonlar yapıldı, yapılıyor. Şu anda tabii ki orada güvenlik güçlerimizin bu çalışmaları çok daha yoğun bir şekilde devam edecektir, ölenlerin ailelerine şahsım, milletim adına başsağlığı diliyorum"

Vatandaşa da çağrıda bulunan Erdoğan, "Milletimiz nerede olursa olsun tanıdığı, bildiği burada bir yanlış hareketlenme var gibi bilgileri aldığı anda güvenlik güçlerimize bildirmelerinde büyük fayda var. En önemli istihbarat insan istihbaratıdır. Apartmanında, mahallesinde fark eden vatandaşlarım bunları emniyet teşkilatımıza bildirdiği anda buralardaki atılacak adımlar çok daha seri olacaktır. Bunu kimse ispiyonlama olarak düşünmesin" dedi.










Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >