Erdoğan: Enflasyon üzerindeki köpüğü de kurdaki gibi alacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 55 bin çiftçiye müjde vererek "Hazine arazisi kira artış bedelini yüzde 22'den yüzde 9'a indiriyoruz" dedi. Ayrıca enflasyonla ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Enflasyon üzerindeki köpüğü de kurdaki gibi alacağız" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirecek adımları atıyoruz. İhracatta 2021'i 225 milyar doların üstünde tamamlamamız doğru yolda ilerlediğimizin ta kendisidir" dedi.

55 bin çiftçiye güzel haber

Çiftçi
Çiftçi

Ana muhalefet, yavrularıyla birlikte bu çalışmaları görmüyor. Şimdi yeni bir kararla Hazine arazisi kiralayan 55 bin çiftçimizin kira artış bedelini yüzde 22'den yüzde 9'a indiriyoruz.

Enflasyondaki köpük de alınacak

Enflasyon
Enflasyon

Döviz kurundaki aşırı dalgalanmayı bu yolda önümüze çıkan dikenler, çakıllar olarak görüyoruz. Canımızı acıtsa da bunları geride bırakacağız. Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına mutlaka dahil edeceğiz. Enflasyon üzerindeki köpüğü de kurdaki gibi alacağız. İstihdamı önceliklerimizin en başına koymamızın temel nedeni insanlarımızın kazançlarına halel getirmemektir. En zoru geride bıraktık. Artık hedeflerimize adım adım yaklaştığımızı gösterme vaktidir.

Enflasyon nasıl hesaplanır?

TUİK enflasyonu nasıl hesaplar?
TUİK enflasyonu nasıl hesaplar?
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >