Erdoğan ile ABD Trump görüştü: El Bab ve Rakka'da ortak hareket edilecek

trump erdoğan
trump erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'un dün gece gerçekleşen telefon görüşmesinde, güvenli bölge, mülteci krizi ve terörle mücadele başlıkları gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşmede ABD'nin PYD'ye destek vermemesi gerektiğini belirttiği ve iki liderin El Bab ve Rakka'da birlikte hareket edilmesi konusunda mutabık kaldığı bildirildi.

Trump'ın başkanlık görevine gelmesinin ardından iki lider ilk görüşmelerini dün gece telefonla gerçekleştirmişti.

Görüşmeye ilişkin bilgi veren cumhurbaşkanlığı kaynakları telefon görüşmesinin "son derece olumlu ve samimi bir atmosferde" geçtiğini belirterek görüşmede "terörden arındırılmış güvenli bölge, mülteci krizi ve terörle mücadele" başlıklarının gündeme geldiğini belirtti.

El Bab ve Rakka'da ortak hareket edilecek
Erdoğan'ın görüşmede PKK ile mücadelenin önemine dikkat çektiğini ve ABD'nin PYD/YPG'ye destek vermemesi gerektiğini söylediğini belirten kaynaklar, iki liderin "El Bab ve Rakka'da birlikte hareket edilmesi konusunda mutabık kaldığını duyurdu ve iki liderin en kısa zamanda görüşmek konusunda mutabık kaldığını açıkladı.

Trump'a başkanlık görevinde başarılar dileyen Erdoğan, ABD'nin yeni dönemde "FETÖ ile mücadelede" Türkiye'nin yanında olmasını beklediğini de söyledi.

CIA'nın yeni direktörü ilk ziyaretini Türkiye'ye gerçekleştiriyor
Cumhurbaşkanlığı kaynakları, CIA Direktörü Mike Pompeo'nun, ilk yurtdışı ziyaretini yarın Türkiye'ye gerçekleştireceğini, ziyaret kapsamında Türk yetkililerle PYD ve "FETÖ" başta olmak üzere gündem maddelerini istişare edeceğini de söyledi.




Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >