Erdoğan yıllar sonra Tatlıses'in 'Oxford' çağrısına yanıt verdi

Türkiye Gençlik Zirvesi'nde Türkiye'nin eğitim gelişen eğitim kalitesi konuşan Erdoğan, İbrahim Tatlıses'in söylediği ''Hakkari'de Oxford vardı da biz mi okumadık?'' yanıt verdi.
Türkiye Gençlik Zirvesi'nde Türkiye'nin eğitim gelişen eğitim kalitesi konuşan Erdoğan, İbrahim Tatlıses'in söylediği ''Hakkari'de Oxford vardı da biz mi okumadık?'' yanıt verdi.

Türkiye Gençlik Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eğitim alanında yapılan yenilik ve gelişmeleri kastederek, '' Bir dostumun Oxford'u getirdiniz de gitmedik mi diye bir sözü vardı. İşte biz onu gerçekleştirdik'' diyerek İbrahim Tatlıses'in yıllar önce dile getirdiği o serzenişe de cevap vermiş oldu.

Bugün gerçekleştirilen Türkiye Gençlik Zirvesi'nde eğitim konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıllar önce eskiTürkiye'nin eğitim düzeyine bir eleştiri olarak dile getirilen, ilk olarak da sanatçı İbrahim Tatlıses'in söylediği ''Hakkari'de Oxford vardı da biz mi okumadık?'' sorusuna yanıt verdi.

  • Türkiye Gençlik Zirvesi'nde konuşan Erdoğan, Türkiye'de 81 vilayette ayrım gösterilmeden eğitim ve öğrenciler hakkında gelişmelerin göz ardı edilemeyecek kadar büyük olduğunu dile getirdi.
  • 'Oxford'u getirdik de gitmedik mi?' Demişti
  • Üniversite sayısını 76'dan 206'ya... Bazıları hala eleştiriyor, varsın eleştirsinler. Ama biz çok önemli bir eksiği giderdik. Üniversiteyi onların ayağına götürdük. Hani bir dostumun bir ifadesi var. "Oxford'u getirdik de gitmedik mi?" demişti. Biz de işte bunu yaptık. Şu anda 81 vilayetimizin tamamında üniversitelerimiz var. Şimdi niteliği artırmamız lazım. Buna gayret etmemiz lazım. Yüksek öğrenim yurdu sayımız 190'dı. Biz bunu 776'ya çıkardık. Bütün yurt yatak kapasitemizi 182 binden 663 bine çıkardık.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >