Eren'in katillerini öldüren kahramanları güllerle karşıladılar

Gümüşhane'de kahraman askerlere karşılama.
Gümüşhane'de kahraman askerlere karşılama.

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde vatandaşlar, terör örgütü PKK’nın sözde Karadeniz sorumlusu 'Cudi Zaza' kod adlı Mehmet Yakışır'ı operasyonla öldüren kahraman askerleri güllerle, dualarla karşıladı.

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde vatandaşlar, terör örgütü PKK’nın sözde Karadeniz sorumlusunu operasyonla etkisiz hale getiren kahraman askerleri güllerle, dualarla karşıladı.

Kahramanlara Türk bayraklı karşılama

Mahmut Oltan Sungurlu Kültür Merkezi önünde toplanan vatandaşlar önceki gün ilçeye bağlı Üçtaş köyü Sarıtaş yaylasında düzenlenen operasyonda kırmızı listede aranan PKK’nın sözde Karadeniz lideri ’Cudi Zaza’ kod adlı ‘Zeynel’ telsiz kodlu Mehmet Yakışır ile ’Rodi’ kod adlı Levent Dayan’ı etkisiz hale getiren Kürtün İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı 2. Jandarma Asayiş Komando timini Türk bayrakları ve sloganlarla karşıladı.

“Havada, karada, Afrin’de, Güce’de, Maçka’da, Gümüşhane’de, Kürtün’de”

Karşılamada tim komutanı Üsteğmen Orhan Polat, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Karabulut’a tekmil verdikten sonra Kürtün Kaymakamı Ekrem Çeçen ve Yüzbaşı Karabulut tim komutanı Polat’ı alnından öperek kutladı. Komando andında askerlerin “Havada, karada, Afrin’de, Güce’de, Maçka’da, Gümüşhane’de, Kürtün’de” demesi dikkatlerden kaçmadı.

“Hem Adil Bülbül hem Eren Bülbül’ün katillerinin leşini önümüze attınız”

Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat ise, "Hem Adil Bülbül hem de Eren Bülbül katilinin leşini attınız önümüze. Adil Bülbül benim damadımdı, evladımdı. Eren Bülbül de Maçka’da bir evladımızdı. Burada en çok ben mutlu oldum. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadınız. Hepinize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Torul ve Kürtün ilçelerinden sorumlu olan ilk kadın Cumhuriyet Savcısı Selcan İnanç da duygusal anlar yaşadığı ve sesi titreyerek gerçekleştirdiği konuşmasında, “İcra ettikleri bu şerefli görev için arkadaşlarımızın hepsini tek tek tebrik ediyorum. Torul’da da şehitlerimiz vardı. Bunun için hepinizi tek tek tebrik ediyorum, şehitlerimizin kanları yerde kalmadı” ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >