"Ergenekon mimarlarını alkışlatmak son derece yanlış"

CHP Milletvekili Deniz Baykal, Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından Gülen örgütü ile ilgili soruşturmada tutuklanan Altan kardeşler ve Nazlı Ilıcak gibi isimlerin, alkışlatılmasına tepki gösterdi.

CHP Milletvekili Deniz Baykal, Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından Gülen örgütü ile ilgili soruşturmada tutuklanan Altan kardeşler ve Nazlı Ilıcak gibi isimlerin, alkışlatılmasına tepki gösterdi. "Ergenekon'un mimarlarının, bir büyük komplonun aktif üyesi olanların ödüllendirilmesini, alkışlatılmasını haklı bulmak mümkün değil" dedi.

CHP Milletvekili Deniz Baykal, CNN Türk'te soruları yanıtladı. Baykal, Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından Gülen örgütü ile ilgili soruşturmada tutuklanan Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak gibi isimlerin, CHP mitinginde alkışlatılmasına tepki gösterdi ve şunları söyledi:

"Özellikle Ergenekon sürecinin mimarları konumunda olan, bavulla getirilmiş delilleri ballandırıp herkesin inanmasını sağlayan, camilerin bombalanacağını söyleyen, bir büyük komplonun aktif üyesi olanların orada ödüllendirilmesini, alkışlanmasını sağlamayı haklı bulmak mümkün değil."

Altan kardeşler ve Nazlı Ilıcak CHP mitinginde alkışlatıldı

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Adana'da düzenlediği 'Ülkemizi Böldürmeyeceğiz' mitinginde Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan ve Mehmet Altan gibi isimleri de diğer gazetecilerle birlikte anons etmiş ve alkışlatmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun bu davranışı parti içindeki bazı milletvekilleri, yöneticiler ve seçmenlerce tepki çekmişti.

Kaynak: Al Jazeera





Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >