"Erkeğin makyajı sakalıdır" klişesini yerle bir eden erkek bakım ritüelleri

Erkek bakım
Erkek bakım

Bildiğiniz her şeyi unutun! İşte bakımlı bir erkek olabilmenin 9 püf noktası...

Kadınların bakım ürünlerine fazlasıyla alışmışken, erkeklerin de bu hakkı elde etme durumunu kabullenmekte geç bile kaldık.

Peki ya, bakımlı erkek nasıl olur? Sizin için bakımlı bir erkek olabilmenin 9 püf noktasını belirledik.

İki günde bir şampuan kullanın

                                    
                                    
                                    
                                    Her duş almanızda bir sakınca yok elbette; ancak saçlarınıza şampuan uyguladığınız zaman hem saç deriniz kuruyup tahriş olabilir hem saçlarınız dökülebilir. Bu yüzden arada şampuan kullanmadan saçlarınızı temizleyin.
İki günde bir şampuan kullanın Her duş almanızda bir sakınca yok elbette; ancak saçlarınıza şampuan uyguladığınız zaman hem saç deriniz kuruyup tahriş olabilir hem saçlarınız dökülebilir. Bu yüzden arada şampuan kullanmadan saçlarınızı temizleyin.
Saçlarınızı uçlarından aldırmayı ihmal etmeyin

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Saç uçlarınızı aldırmak, onların ok daha sağlıklı uzamasına yardımcı olur. Bu yüzden saçlarınızı uzatıyor olsanız bile, en az ayda 1 defa saç uçlarınızdan aldırmaya özen gösterin.
Saçlarınızı uçlarından aldırmayı ihmal etmeyin Saç uçlarınızı aldırmak, onların ok daha sağlıklı uzamasına yardımcı olur. Bu yüzden saçlarınızı uzatıyor olsanız bile, en az ayda 1 defa saç uçlarınızdan aldırmaya özen gösterin.
Saç tıraşında yüz şekline dikkat!

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Yuvarlak bir yüz şekliniz varsa, yanlarını daha kısa kestirmeye özen gösterin. Zayıf ve uzun bir yüze sahipseniz de yanlarınızı uzun tutmaya dikkat edebilirsiniz.
Saç tıraşında yüz şekline dikkat! Yuvarlak bir yüz şekliniz varsa, yanlarını daha kısa kestirmeye özen gösterin. Zayıf ve uzun bir yüze sahipseniz de yanlarınızı uzun tutmaya dikkat edebilirsiniz.
Tıraş olurken dikkatli olun

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Tıraştan önce mutlaka duş alın. Su ve buhar cildinizi yumuşatırken sakallarınızın arasına yerleşmiş tozu ve ölü deriyi temizler. Tıraş sonrası yeniden kaliteli bir nemlendirici kullanarak yüzünüzü nemlendirmeyi ihmal etmeyin.
Tıraş olurken dikkatli olun Tıraştan önce mutlaka duş alın. Su ve buhar cildinizi yumuşatırken sakallarınızın arasına yerleşmiş tozu ve ölü deriyi temizler. Tıraş sonrası yeniden kaliteli bir nemlendirici kullanarak yüzünüzü nemlendirmeyi ihmal etmeyin.
Nemlendirici kullanın

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Duştan sonra ve sabahları mutlaka nemlendirici kullanın.
Nemlendirici kullanın Duştan sonra ve sabahları mutlaka nemlendirici kullanın.
Sık sık yüz yıkamayın

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Gün içinde en fazla 2 defa yüzünüzü yıkayın; sabah ve akşam birer defa yıkamak yeterli olacaktır. Sık sık yüz yıkamak, cildinizdeki yağı yok edeceğinden, cildin kurumasına ve tahrişe neden olur.
Sık sık yüz yıkamayın Gün içinde en fazla 2 defa yüzünüzü yıkayın; sabah ve akşam birer defa yıkamak yeterli olacaktır. Sık sık yüz yıkamak, cildinizdeki yağı yok edeceğinden, cildin kurumasına ve tahrişe neden olur.
Güneş kremi kullanın

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Erkekler için bu düzeni oturtmak zor olsa da, özellikle yaz aylarında sabahları evden çıkmadan güneş koruyucu krem sürmeniz tavsiyemizdir.
Güneş kremi kullanın Erkekler için bu düzeni oturtmak zor olsa da, özellikle yaz aylarında sabahları evden çıkmadan güneş koruyucu krem sürmeniz tavsiyemizdir.
Deodorant için doğru zaman

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Terleme sorunu özellikle erkeklerin korkulu rüyası; her türlü deodorantı denemenize rağmen terlemeye devam ediyorsanız, yapmanız gereken oldukça basit. Deodorantınızı sabah evden çıkmadan önce kullanma alışkanlığından vazgeçip gece yatmadan önce kullanmalısınız. Deodorantın ter bezlerini durdurma görevini yerine getirebilmesi için süreye ihtiyacı vardır; bu yüzden sabah değil, gece yatmadan önce kullanılmalıdır.
Deodorant için doğru zaman Terleme sorunu özellikle erkeklerin korkulu rüyası; her türlü deodorantı denemenize rağmen terlemeye devam ediyorsanız, yapmanız gereken oldukça basit. Deodorantınızı sabah evden çıkmadan önce kullanma alışkanlığından vazgeçip gece yatmadan önce kullanmalısınız. Deodorantın ter bezlerini durdurma görevini yerine getirebilmesi için süreye ihtiyacı vardır; bu yüzden sabah değil, gece yatmadan önce kullanılmalıdır.
Erken yaşlanmaya dikkat

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Göz altı torbaları ve erken yaşlanma endişesi erkeklere oranla kadınlarda çok daha fazla görülse de, erkeklerin de bir kısmı bu durumu gizliden gizliye sorun ediyor. Özellikle gece kullanılan bakım kremleri, bu konuda oldukça etkili. Ancak bu bakımın doktor kontrolünde yapılması gerektiğini unutmayın.
Erken yaşlanmaya dikkat Göz altı torbaları ve erken yaşlanma endişesi erkeklere oranla kadınlarda çok daha fazla görülse de, erkeklerin de bir kısmı bu durumu gizliden gizliye sorun ediyor. Özellikle gece kullanılan bakım kremleri, bu konuda oldukça etkili. Ancak bu bakımın doktor kontrolünde yapılması gerektiğini unutmayın.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >