Ermenistan uykudaki sivilleri vurdu: Gence'de son durum nedir?

Ermenistan, Azerbaycan Gence'deki sivilleri vurdu
Ermenistan, Azerbaycan Gence'deki sivilleri vurdu

Ermenistan dün gece saatlerinde, Azerbaycan'ın ikinci büyük kenti olan Gence'ye yine orta menzilli balistik füzelerle saldırdı. Saldırıda ikisi çocuk 12 sivil hayatını kaybetti, 40'tan fazla kişi yaralandı.

Ermenistan'ın 11 Ekim'deki kanlı saldırısının şokunu henüz üzerlerinden atamayan Azerbaycan'ın Gence kentinin sakinleri, yine uykudayken daha yıkıcı 2'nci kanlı saldırıya maruz kaldı.

  • Ermenistan'ın Gence kentine yönelik füze saldırısı nedeniyle şu ana kadar üçü çocuk 13 sivil hayatını kaybetti, 52 sivil yaralandı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev'in verdiği bilgilere göre, sivilleri uykudayken hedef alan füze, Ermenistan topraklarından ateşlendi.

Balistik füze kullanıldı

Hacıyev, Ermenistan'ın Gence'deki sivillere yönelik 2'nci kanlı saldırısını yine "Elbrus" veya "Scud" diye adlandırılan orta menzilli balistik füzeyle gerçekleştirdiğini belirtti.

Elbrus füzesi, 700 kilogram patlayıcı taşıma kapasitesi bulunan ve menzili 300 kilometre olan yıkıcı gücü yüksek bir silah.

Gence'deki saldırılarda üçü çocuk 13 sivil hayatını kaybetti, en az 52 sivil yaralandı
Gence'deki saldırılarda üçü çocuk 13 sivil hayatını kaybetti, en az 52 sivil yaralandı

Gence neresi?

Ermenistan sınırlarına yaklaşık 60 kilometre mesafede yer alan Gence, 500 bin nüfusa sahip ve Azerbaycan'ın 2'nci büyük kenti.

Ermenistan'ın 2'nci defa Elbrus füzesiyle saldırısına maruz kalan Gence kenti, Ermenistan ve Azerbaycan cephe hattında yer almıyor.

Neler oldu?

Ermenistan tarafından Azerbaycan topraklarına doğru fırlatılan balistik füze, yerel saatle gece 01.00 sularında Gence kentinin Cevathan Mahallesi'ndeki Hüsü Haciyev Sokağı'nda bulunan sivillere ait apartman ve evlere isabet etti.

Düştüğü noktada büyük çaplı çukur oluşturan füze, 20 evin yıkılmasına neden oldu. Saldırı sonucu sokaktaki tüm evlerde büyük tahribat oluştu.

Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor
Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

Evlerin enkazındaki çocuklara ait anıların bulunduğu albümler, ayakkabılar, oyuncaklar, kına tepsisi ve elbise gardıropları saldırının acımasızlığını gözler önüne serdi.

Saldırıya maruz kalan Gence sakinlerine göre, Ermenistan ordusu, kentleri hedef alarak halkı korku ve paniğe sevk ederek kaos ortamı oluşturmayı hedefliyor.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Aliyev, bu sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, Fuzuli şehrinin işgalden kurtarıldığını duyurdu
Öte yandan, Cumhurbaşkanı Aliyev, bu sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, Fuzuli şehrinin işgalden kurtarıldığını duyurdu

Olay bölgesindeki sakinler, "(11 Ekim saldırısı) İlk saldırı olunca 'Tamam' dedik. Bunlar intikamını aldı, Gence'yi bir daha vurmazlar diye düşündük ancak yanıldık" dedi.

"Kenti terk etmeyeceğiz"

Gence'nin neden en kanlı saldırılar için hedef alındığı sorusuna ise bölge sakinleri, "Korku salıp kaos çıkarmak istiyorlar. Kenti terk edeceğimizi düşünüyorlar ancak bu, asla olmayacak" yanıtını verdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >