Ermenistan'da protestocular hükümet binasını bastı

Ermenistan'da Paşinyan karşıtı protesto gösterileri bugün de devam ediyor
Ermenistan'da Paşinyan karşıtı protesto gösterileri bugün de devam ediyor

Geçtiğimiz günlerde ordunun istifasını istediği Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'la ilgili gerginlik devam ediyor. Ermenistan'ın başkenti Erivan'da protestocular hükümet binasını bastı.

Reuters, RIA haber ajansına dayandırdığı haberinde, muhalif protestocuların Nikol Paşinyan'ı istifaya zorlamak amacıyla başkent Erivan'daki hükümet binasını bastığını bildirdi.


Ermenistan Genelkurmay Başkanı ve üst rütbeli komutanlar, geçtiğimiz gün bir bildiri yayımlayarak, Başbakan Paşinyan'ın başbakanlık görevini yerine getirmekte yetersiz kaldığını, dış politikadaki ciddi hataların Ermenistan'ı çöküşün eşiğine getirdiğini belirtti. Ermeni silahlı kuvvetleri "Her şeyin bir sınırı var" mesajını paylaşarak Başbakan Paşinyan'dan ve hükümetten istifasını talep etti.

Paşinyan ilk açıklamasında "Bu bir darbe girişimidir" diyerek, istifa çağrılarını reddedip destekçilerini sokağa çağırdı.

Paşinyan, Genel Kurmay Başkanı Gasparyan'ı görevden aldı

Paşinyan, Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan’ı görevden aldığını duyurdu. Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan ise Genelkurmay Başkanının görevden alınmasıyla ilgili belgeyi imzalamadı. Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, Başbakan Paşinyan'ın genelkurmay başkanının görevden alınması yönündeki kararını reddetti.

1 Mart protestolarının yıldönümü

Gelen son bilgilere göre, başkent Erivan'da Paşinyan'ın istifasını isteyen göstericiler, hükümet binasını bastı.

Gerginliğin sürdüğü Ermenistan’ın başkenti Erivan’da, 1 Mart 2008’de 10 kişinin öldüğü protestoların yıldönümü olan bugün üç miting ve yürüyüş gerçekleştirilecek.

Ermenistan muhalefeti saat 16.00’da Paşinyan’ın istifası talebiyle bir miting ve yürüyüş düzenleyecek. Paşinyan da 18.30’da bir miting ve yürüyüş organize ediyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >