Eros'u işkence ile öldüren İbrahim Keloğlan serbest bırakıldı

Eros'u işkence ile öldüren İbrahim Keloğlan
Eros'u işkence ile öldüren İbrahim Keloğlan

Başakşehir'de yılbaşı gecesi Eros isimli kediyi asansörde sıkıştırıp tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan'ın yeniden yargılanması sonuçlandı. 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Keloğlan serbest bırakıldı.

İstanbul Başakşehir'de 'Eros' isimli kediyi canice öldüren İbrahim Keloğlan'ın aldığı 1 yıl 3 ay hapis cezasının ertelenerek tahliye edilmesi büyük tepki çekmişti.

1 Ocak günü İstanbul Başakşehir'de yaşanan olayda İbrahim Keloğlan, sitede bakılan ve Eros adı verilen kediyi dakikalarca tekmeleyerek öldürmüştü.

Güvenlik kameralarının incelenmesi sonrası, sitede yaşayanlar Keloğlan'dan şikayetçi oldu.

Keloğlan, görüntülerin ortaya çıkmasının ardından 4 Ocak'ta tutuklanmış, 8 Şubat'ta da hakim karşısına çıkmıştı.

8 Şubat'ta görülen ilk duruşmada iyi hal indirimiyle serbest bırakılması hayvanseverlerin tepkisine neden oldu.

Sanık, Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, evcil hayvanı kasten öldürme suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılsa da cezası ertelenerek tahliye edilmiş, savcılık ve İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi bu karara itiraz etmişti.

Küçükçekmece 4. Ağır Ceza Mahkemesi itirazları kabul etti. Kararda, kedinin kaçmaya çalışmasına rağmen sanığın eylemini ısrarlı bir şekilde devam ettirdiği, dakikalarca kovalayıp tekmelediği, üzerine basarak ölümüne neden olduğu belirtildi. Hayvanların korunması için caydırıcı cezalara ihtiyaç olduğu anlatıldı.

Davanın ilk duruşması bugün görüldü

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da, katıldığı bir programda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini arayarak "Nasıl böyle bir şey olabilir" dediğini anlatmıştı.

Karara yapılan itiraz sonrası Keloğlan'ın yeniden yargılanmasına karar verildi.

İbrahim Keloğlan'a verilen 1 yıl 3 ay hapis cezasının üst mahkemece bozulmasının ardından yeniden yargılama bugün başladı.

Keloğlan tutuklanmadı

İbrahim Keloğlan, ifadesinde "Kendimi kaybettim. Ben ve eşim insan içine çıkamayacak hale geldik" dedi.

Cumhuriyet Savcısı esasa ilişkin mütalaasında sanığın cezalandırılmasını ve hükümle birlikte tutuklanmasını talep etti.

Bu talebin ardından hakim, Keloğlan’ı iki yıl altı ay hapis cezasına çarptırdı. Keloğlan tutuklanmadı, hakkında yurtdışına çıkış yasağı getirildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >