Eş zamanlı oynanma rekoru PUBG’da

PUBG.
PUBG.

Dünya genelinde milyonlarca oyuncunun eğlencesi durumundaki online Player Unknowns Battlegrounds oyunu, birinciliği uzun zamandır elinde tutan DOTA’yı geçerek eş zamanlı olarak en fazla kişinin oynadığı oyun konumuna yükseldi.

Player Unknowns Battlegrounds’ın son dönemlerde adından en fazla söz ettiren oyun olduğunu söylemek zor değil. PUBG ve oyunu geliştiren stüdyonun oyun için harcadığı çabaların yerini bulması ve oyuncular için en önemli tercihlerden birine dönüşmesi son zamanlarda gerçekleşmeyen bir sıralama değişikliğini de beraberinde getirdi. Geçtiğimiz günlerde açıklanan sonuçlara göre PUBG eş zamanlı oynanma rekorunu DOTA’nın elinden alarak ilk sıraya yerleşti. PUBG daha öncede anlık oyuncu sayısında DOTA 2'yi geçmişti ancak bu sefer tüm zamanların rekorunu uzun bir süre elinde tutacak gibi görünüyor.

16 Eylül 2017 tarihinde 1.348.374 kişinin aynı anda oynamasıyla PUBG, Steam üzerinde en fazla eş zamanlı oynanmış olan DOTA 2’nin Mart 2016'da 1,291,328 oyuncunun eş zamanlı olarak oynamasıyla kazandığı tahtını elinden almayı başarmıştı. DOTA gibi milyonlarca oyuncunun göz bebeği konumundaki bir oyunu bu kadar kısa süre içerisinde geçme başarısını elde eden PUGB, oyun piyasasındaki dengeleri yerinden oynattı denilebilir. Oyunun yükseliş grafiği üzerinde devam edip etmeyeceğini ise zaman gösterecek…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >