Eski Android telefonlar Eylül 2021 sonrasında internete erişemeyebilir

Android Nougat
Android Nougat

Geliştiricilerin eski sürümlere desteği kesmesiyle birlikte kullanıcılar Android telefonlarını yenilemek zorunda kalabilir.

Bu tarihten itibaren Android 7.1 ve daha eski sürüme sahip akıllı telefonlarda internet erişiminde sorunlar yaşanacağı tahmin ediliyor.

Eski Android akıllı telefon kullanıcılarını endişelendiren yeni bir açıklama yapıldı. Birazdan detaylandıracağımız açıklamaya göre güvenli internet sitelerini ziyaret etmek istiyorsanız çok yakında Android telefonunuzu yükseltmeniz gerekebilir.

Yani aslında önümüzdeki süreçte Android Nougat ve daha eski sürümleri kullanmaya devam eden kişiler internet bağlantısında problem yaşamaya başlayacak gibi görünüyor.
Yani aslında önümüzdeki süreçte Android Nougat ve daha eski sürümleri kullanmaya devam eden kişiler internet bağlantısında problem yaşamaya başlayacak gibi görünüyor.

Bu konularda web sitelerinin sertifikasyon çalışmalarıyla ilgilenen şirketler, eski Android telefonların internete belirli süre sonra ereceğini belirtiyor. Hatta Android 7.1 ve eski sürümlerin saf dışı kalacağı da belirtilen detaylar arasında. Yani diğer ismiyle Android Nougat ve daha eski sürüme sahip olan akıllı telefonların internete erişiminde sorun yaşanacak gibi görünüyor.

Ancak bunun bir kısmi çözümü de var: Firefox'u yükleyerek bu problemin üstesinden gelmek mümkün. Ancak bu da web tarayıcı haricindeki internet görevleri için pek bir şey ifade etmiyor. Çünkü bu sertifikasyon süreci doğrudan internet bağlantısını etkiliyor.

Kullanıcıların yaklaşık %33.8'i Android 7.1 ve daha eski sürümleri kullanıyor.

Yani aslına bakılırsa geliştiricilerin eski mobil işletim sistemleri için desteği kesmesi yakın gibi görünüyor. Ancak bu, Android güncelleme politikaları göz önüne alındığında hassas bir nokta olabilir. Let's Encrypy, Google Play'deki Android kullanıcılarının yaklaşık %33.8'inin Android 7.1'den daha eski bir sürüm çalıştırdığını ve bazı bileşen satıcılarının desteği erken kestiklerini belirtti.

Samsung ve diğer Android telefon üreticileri, üç yıllık güncellemeleri taahhüt ediyorlar. Yine de bu, eski donanıma sahip akıllı telefon kullanan birçok kişi olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >