Eski askeri savcıdan önemli iddia: FETÖ’cü askerler suikast timi oluşturdu

arşiv
arşiv

Eski Hava Kuvvetleri Komutanlığı askeri savcısı olan emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok şoke eden bir iddiada bulundu. Üçok, FETÖ'nün suikast timi oluşturduğunu, bu timlerin sansasyonel eylem yapacaklarını öne sürdü.

Ergenekon ve Balyoz davalarında 4 yıl 10 ay cezaevinde kaldıktan sonra beraat eden eski Hava Kuvvetleri Komutanlığı askeri savcısı olan emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok Kanal D haberden Berat Çamyar'a konuştu. FETÖ'nün suikastçilerini Makedonya ve Kosova'da eğittiğini FETÖ'nün suikast timlerinin sansasyonel eylem yapacaklarını söyleyen Üçok, ''Siyaset adamlarına, önemli sivil toplum kuruluşu temsilcilerine, din adamlarına, spor yöneticilerine, sanatçılara karşı olacak bu eylemler'' dedi. Üçok tarihte verdi, ''Benim bildiğim kadarıyla önümüzdeki birkaç ay içerisinde yapılacak'' ifadelerini kullandı.

Üçok daha önce de yaptığı açıklamada, yurtdışına kaçan FETÖ’cü askerlerin suikast timi oluşturduklarını ve yeni bir hazırlık içinde olduklarını ileri sürmüştü. FETÖ’cülerin Makedonya’da bir çiftlik aldıklarını savunan Üçok şu ifadeleri kullanmıştı:

"Malum istihbarat örgütlerinin kontrolünde olan FETÖ’nün suikast timleri Makedonya’da 60 DÖNÜM çiftlik satın aldı. Bu çiftlikte kimler yok ki, eski SAT, MAK, TAK timlerinin firarileri, UÇK artıkları, paralı askerler...”

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >