Eski FBI danışmanı Paul L. Williams, “Dünyanın en tehlikeli 'İslamcı'sı aramızda yaşıyor”

Pocono Record sitesinde Dan Berrett imzasıyla 2010 yılında çıkan haberde FETÖ lideri Fetullah Gülen'in dünyanın en tehlikeli İslamcısı olduğunu ve dünya genelinde halifelik kurmaya çalıştığını yazmıştı.

Eski FBI danışmanı Paul L. Williams, “Dünyanın en tehlikeli 'İslamcı'sını Afganistan'da, Pakistan'da, Sudan'da ya da Somali'de aramayın. Yanıbaşımızda 30 milyar dolarlık servetiyle dünya genelinde bir halifelik kurmak için çalışıyor dedi.

- Çevredekiler yükselen silah sesleri nedeniyle FBI'a defalarca şikayet iletti.

Haberinde Gülen'in komşularının söylediklerine de yer veren Williams: Çiftlikte Kalaşnikof'larla silahlı eğitim yapılıyor. Çevredekiler yükselen silah sesleri nedeniyle FBI'a defalarca şikayet iletti. FBI da buraya baskınlar düzenledi. Ancak valiliğin Gülen'i bölgeden gönderme girişimleri kendisine Green Card (Yeşil Kart) verilmesi sonrasında sonuçsuz kaldı. 100 dönümlük çiftlikteki helikopterler alçak uçuş yaparak çevredekileri rahatsız ediyor. Silahlı 100 İslamcı tarafından kale gibi korunan çiftlikte yaşayan Gülen'in bu aktivitelerine FBI, CIA ve federal hükümet nasıl sessiz kalıyor?" diye sordu.

Bu haberin Amerikalılar arasında huzursuzluk yaratınca bölgede yayın yapan yerel gazete Pocono Record, “ABD'de şok etkisi yarattığını" söylediği yazıda yer alan iddiaların doğru olup olmadığını incelemek için çiftliğe giderek çekim yapmak istedi. Bu iddaları yalanlamak isteyen FETÖ üyeleri



Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >