Eski Nissan CEO'su Carlos Ghosn'un kaçış davasında karar belli oldu

​Eski Nissan Üst Yöneticisi (CEO) Lübnan asıllı Carlos Ghosn
​Eski Nissan Üst Yöneticisi (CEO) Lübnan asıllı Carlos Ghosn

Eski Nissan Üst Yöneticisi (CEO) Lübnan asıllı Carlos Ghosn'un, ev hapsinde tutulduğu Japonya'dan Lübnan'a İstanbul üzerinden kaçmasına ilişkin davada, bir şirket yöneticisi ve iki pilota 'göçmen kaçakçılığı'ndan ayrı ayrı 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

Eski Nissan Üst Yöneticisi (CEO) Lübnan asıllı Carlos Ghosn'un, ev hapsinde tutulduğu Japonya'dan Lübnan'a İstanbul üzerinden kaçmasına ilişkin davada karar verildi.

Özel jet şirketinin müdürü Okan Kösemen ile pilotlar Noyan Pasin ve Bahri Kutlu Sömek, "göçmen kaçakçılığı" suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

  • Ne olmuştu?
  • Carlos Ghosn'un, İstanbul üzerinden kaçmasına ilişkin haklarında dava açılan 4 pilot, bir şirket yöneticisi ve 2 hostesin yargılandığı davada mütalaasını açıklayan savcılık, bir şirket yöneticisi ve 2 pilotun 'göçmen kaçakçılığı' suçundan 12 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istemişti.
  • Mütalaada, sanık olan pilotlar Özgü Bilge Bayram ve Serhat Kahvecioğlu'nun üzerine atılı 'göçmen kaçakçılığı' suçunun yasal unsurları oluşmadığından beraatleri istenmişti.
  • Hostes olan sanık Serpil Kurnaz Kuyumcu'nun da üzerine atılı suçun "ön ödemeye" tabi olması ve sanığın bu ön ödemeyi yerine getirmesi nedeniyle hakkındaki davanın düşürülmesini talep eden savcılık, diğer hostes sanık Nesrin Altunalan'ın da beraat etmesi gerektiğini belirtmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >