Eski süper kahramanları unutun! 2016 filmlerinden derleme son model kahramanlar

Marvel Stüdyoları, "Marvel Sinematik Evreni" adını verdikleri programla çizgi romanlardaki süper kahramanları uzun süredir sinemaya uyarlıyor. Bu yıl vizyona girmiş ve girecek olan süper kahramanlar, eskilerin tahtını sallayacak gibi duruyor.

Marvel Stüdyoları, süper kahraman filmleri ya da "Marvel Sinematik Evreni" adını verdikleri programa son yıllarda ciddi hız kazandırdı, kazandırmaya devam ediyor. Bu yılı bitirirken, film projelerini fazlara ayıran Marvel'in ikinci fazı da sona eriyor. Aslında firmanın takvimine göre 17 Temmuz 2015'te çıkan Ant Man (Karınca Adam) ile sona ermişti bile.

Marvel'in üçüncü fazı Captain Amerika: Civil War (Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı) ile başlayacak ve bu filmde Iron Man, Black Panther ve Spider-Man başta olmak üzere birçok Marvel karakterini bir arada görebileceğiz.

Dolayısıyla 5 Mayıs 2016'da Kaptan Amerika ile başlayacak olan üçüncü faz için gün saymaya başladığımız şu günlerde Martin Freeman'dan Mads Mikkelsen'a, Benedict Cumberbatch'ten Theo Rossi'ye kadar heyecan verici isimlerin olduğu 2016'nın yeni Marvel süper kahramanlarına önden bir göz atalım istedik.

Kaynak: www.kalemkahveklavye.com

Shades - Theo Rossi
2016'da başlayacak olan Luke Cage dizisinin önemli karakterlerinden olan, Harlem'de doğup büyüyen Shades'i Theo Rossi canlandıracak. Sons of Anarchy'den tanıdığımız, Grey's Anatomy, Terminator: The Sarah Connor Chronicles gibi dizilerde ve Cloverfield gibi filmlerde de rol alan oyuncu, dizinin ilk sezon oyuncuları arasında.

Geçen yıl Daredevil ile Jessica Jones gibi iki müthiş yapıma imza atan Netflix ve Marvel, şimdi orijinal hikayedeki ikincil karakterlere yöneliyor ve Luke Cage de bu anlamda önemli bir yapım haline geliyor.

Dizi, 13 bölümlük bir mini dizi olarak planlandı ve kendisiyle aynı şekilde planlanan Iron Fist'in gösterimi ile birlikte daha sonra 4 dizinin karakterinin bir araya geleceği beşinci bir 13 bölümlük dizi daha çekilecek.
Shades - Theo Rossi 2016'da başlayacak olan Luke Cage dizisinin önemli karakterlerinden olan, Harlem'de doğup büyüyen Shades'i Theo Rossi canlandıracak. Sons of Anarchy'den tanıdığımız, Grey's Anatomy, Terminator: The Sarah Connor Chronicles gibi dizilerde ve Cloverfield gibi filmlerde de rol alan oyuncu, dizinin ilk sezon oyuncuları arasında. Geçen yıl Daredevil ile Jessica Jones gibi iki müthiş yapıma imza atan Netflix ve Marvel, şimdi orijinal hikayedeki ikincil karakterlere yöneliyor ve Luke Cage de bu anlamda önemli bir yapım haline geliyor. Dizi, 13 bölümlük bir mini dizi olarak planlandı ve kendisiyle aynı şekilde planlanan Iron Fist'in gösterimi ile birlikte daha sonra 4 dizinin karakterinin bir araya geleceği beşinci bir 13 bölümlük dizi daha çekilecek.
Mariah Dillard - Alfre Woodard
1970'li yıllardan bu yana oyunculuk dünyasında olan ödüllü isimlerden Woodard, Cros Street'ten Desperate Housewives'a kadar geniş bir skalada roller aldı. Luke Cage'in ilk sezon oyuncularından olan Alfre Woodard'un canlandıracağı Mariah Dillard, Harlem'in yerel politikasında söz sahibi olan politikacı bir karakter olarak karşımıza çıkıyor.
Mariah Dillard - Alfre Woodard 1970'li yıllardan bu yana oyunculuk dünyasında olan ödüllü isimlerden Woodard, Cros Street'ten Desperate Housewives'a kadar geniş bir skalada roller aldı. Luke Cage'in ilk sezon oyuncularından olan Alfre Woodard'un canlandıracağı Mariah Dillard, Harlem'in yerel politikasında söz sahibi olan politikacı bir karakter olarak karşımıza çıkıyor.
Cottonmouth - Mahershala Ali
"Ağzından sigara ya da benzeri maddeleri düşürmeyen/ağzı bozuk kimse" gibi anlamlara gelen, biraz hakaretvari olarak da kullanılan bir kelime olan Cottonmouth, Marvel evreninde karşımıza bir uyuşturucu lideri olarak çıkıyor. Harlem menşeli olsa da farklı adaptasyonlarda farklı mekanlarda da bulunmuşluğu da var.

Cottonmouth'u oynayacak olan Mahershala Ali, daha önce Benjamin Button, Predators ve Açlık Oyunları gibi yapımlarda karşımıza çıkmıştı
Cottonmouth - Mahershala Ali "Ağzından sigara ya da benzeri maddeleri düşürmeyen/ağzı bozuk kimse" gibi anlamlara gelen, biraz hakaretvari olarak da kullanılan bir kelime olan Cottonmouth, Marvel evreninde karşımıza bir uyuşturucu lideri olarak çıkıyor. Harlem menşeli olsa da farklı adaptasyonlarda farklı mekanlarda da bulunmuşluğu da var. Cottonmouth'u oynayacak olan Mahershala Ali, daha önce Benjamin Button, Predators ve Açlık Oyunları gibi yapımlarda karşımıza çıkmıştı
Baron Zemo - Daniel Brühl
The Bourne Ultimatum, Inglourious Basterds, A Most Wanted Man gibi yapımlardan tanıdığımız genç oyuncu Daniel Brühl de Kaptan Amerika kadrosunda yer alan Zemo'yu oynayacak.

Orijinal çizgi romanlarda Baron Helmut Zemo, Heinrich Zemo gibi isimlerle karşımıza çıkan bu Alman bilimadamının Kaptan Amerika'nın düşmanı olacağını, yine orijinal serilerden hareketle, söyleyebiliriz.
Baron Zemo - Daniel Brühl The Bourne Ultimatum, Inglourious Basterds, A Most Wanted Man gibi yapımlardan tanıdığımız genç oyuncu Daniel Brühl de Kaptan Amerika kadrosunda yer alan Zemo'yu oynayacak. Orijinal çizgi romanlarda Baron Helmut Zemo, Heinrich Zemo gibi isimlerle karşımıza çıkan bu Alman bilimadamının Kaptan Amerika'nın düşmanı olacağını, yine orijinal serilerden hareketle, söyleyebiliriz.
Black Panther - Chadwick Boseman
Black Panther'i bu yıl Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı filminde göreceğiz.

Law and Order, Cold Case, Fringe, Castle gibi yapımlarda rol alan Chadwick Boseman, şimdi yılın en merakla beklenen Marvel karakterlerinden birisi olarak geliyor. 


Siyahi bir kahraman olan Black Panther, orijinal hikayede babasının intikamını almak için Fantastik Dörtlü ile ortak savaşan, doğa üstü güçlerden çok, yakın dövüş yeteneğiyle öne çıkan bir karakter. Gerçek adı T'Chaka olan babanın oğlu T'Chala, Wakanda isimli eski Afrika kabilesinin üyesidir ve babası öldürüldükten sonra intikam arayışına düşmüştür.
Black Panther - Chadwick Boseman Black Panther'i bu yıl Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı filminde göreceğiz. Law and Order, Cold Case, Fringe, Castle gibi yapımlarda rol alan Chadwick Boseman, şimdi yılın en merakla beklenen Marvel karakterlerinden birisi olarak geliyor. Siyahi bir kahraman olan Black Panther, orijinal hikayede babasının intikamını almak için Fantastik Dörtlü ile ortak savaşan, doğa üstü güçlerden çok, yakın dövüş yeteneğiyle öne çıkan bir karakter. Gerçek adı T'Chaka olan babanın oğlu T'Chala, Wakanda isimli eski Afrika kabilesinin üyesidir ve babası öldürüldükten sonra intikam arayışına düşmüştür.
Doctor Strange - Benedict Cumberbatch
Nesnelliği bir yana bırakıp kendi adıma en heyecan verici gelişmenin bu olduğunu söyleyebilirim. Hem oyunculuğu, hem içinde yer aldığı projeler, hem de kişiliği itibariyle kalbimizi çalan Benedict Cumberbatch, Marvel'in 3.fazının en temel karakterlerinden biri olan Doctor Strangerolüyle karşımıza çıkacak.

Kariyeri yıkıldıktan sonra bir büyücü tarafından korunup eğitilen ve bir süper kahraman haline gelen Doctor Strange'in filminde ayrıca Mads Mikkelsen, Rachel McAdams, Tilda Swinton gibi isimlerin yer alması da muhtemel kalp krizi sebebi...
Doctor Strange - Benedict Cumberbatch Nesnelliği bir yana bırakıp kendi adıma en heyecan verici gelişmenin bu olduğunu söyleyebilirim. Hem oyunculuğu, hem içinde yer aldığı projeler, hem de kişiliği itibariyle kalbimizi çalan Benedict Cumberbatch, Marvel'in 3.fazının en temel karakterlerinden biri olan Doctor Strangerolüyle karşımıza çıkacak. Kariyeri yıkıldıktan sonra bir büyücü tarafından korunup eğitilen ve bir süper kahraman haline gelen Doctor Strange'in filminde ayrıca Mads Mikkelsen, Rachel McAdams, Tilda Swinton gibi isimlerin yer alması da muhtemel kalp krizi sebebi...
The Ancient One - Tilda Swinton
Swinton'u Narnia Günlükleri'nden Constantine'e, Benjamin Button'dan Büyük Budapeşte Oteli'ne kadar zengin bir kariyerden tanıyoruz. Doctor Strange filminde rol alacak sıkı oyunculardan biri olan Swinton'un karakteri "The Ancient One" olarak belirlenmiş. 

Orijinali erkek bir karakter olsa da filmde hangi cinsiyetle karşımıza çıkacağı belli değil ve aslında hem konu, hem de kadroya bakınca bunun pek bir önemi de kalmıyor. Karakter, Doctor Strange'i savunmasız zamanında alıp eğiten akıl hocası rolünde.

Bir süre önce The Guardian'a verdiği röportajda Tilda Swinton da henüz karakterin cinsiyetini bilmediğini söylemiş, hatta bu cinsiyet değişimi sıkı Marvel takipçilerini kızdırmıştı da. Beklemedeyiz.
The Ancient One - Tilda Swinton Swinton'u Narnia Günlükleri'nden Constantine'e, Benjamin Button'dan Büyük Budapeşte Oteli'ne kadar zengin bir kariyerden tanıyoruz. Doctor Strange filminde rol alacak sıkı oyunculardan biri olan Swinton'un karakteri "The Ancient One" olarak belirlenmiş. Orijinali erkek bir karakter olsa da filmde hangi cinsiyetle karşımıza çıkacağı belli değil ve aslında hem konu, hem de kadroya bakınca bunun pek bir önemi de kalmıyor. Karakter, Doctor Strange'i savunmasız zamanında alıp eğiten akıl hocası rolünde. Bir süre önce The Guardian'a verdiği röportajda Tilda Swinton da henüz karakterin cinsiyetini bilmediğini söylemiş, hatta bu cinsiyet değişimi sıkı Marvel takipçilerini kızdırmıştı da. Beklemedeyiz.
The Punisher - Jon Bernthal
Wilson Fisk yeterince psikopat değilmiş gibi ikinci sezonda en az onun kadar sorunlu olan The Punisher ile uğraşacak olan Daredevil'in karşısına, Jon Bernthal çıkacak. Bu zamana kadarki üç denemeye rağmen bir türlü yıldızı parlamayan bu karakter için herhalde Daredevil bir kırılma noktası oluşturabilecek durumda.
The Punisher - Jon Bernthal Wilson Fisk yeterince psikopat değilmiş gibi ikinci sezonda en az onun kadar sorunlu olan The Punisher ile uğraşacak olan Daredevil'in karşısına, Jon Bernthal çıkacak. Bu zamana kadarki üç denemeye rağmen bir türlü yıldızı parlamayan bu karakter için herhalde Daredevil bir kırılma noktası oluşturabilecek durumda.
Elektra - Elodie Yung
David Fincher'ın "Ejderha Dövmeli Kız" versiyonunda ve G.I.Joe: Retaliation'da gördüğümüz Elodie Yung isimli Fransız aktris, Daredevil'ın ikinci sezonunda Elektre rolünde karşımıza çıkacak.

Özellikle 2003 yapımı Daredevil filminde Jennifer Garner tarafından canlandırılmasının yarattığı düş kırıklığının ardından ilk kez hem proje Daredevil dizisinin, hem de oyuncu olarak Yung'ın sevilmesi, izleyiciyi şimdiden heyecanlandırdı.
Elektra - Elodie Yung David Fincher'ın "Ejderha Dövmeli Kız" versiyonunda ve G.I.Joe: Retaliation'da gördüğümüz Elodie Yung isimli Fransız aktris, Daredevil'ın ikinci sezonunda Elektre rolünde karşımıza çıkacak. Özellikle 2003 yapımı Daredevil filminde Jennifer Garner tarafından canlandırılmasının yarattığı düş kırıklığının ardından ilk kez hem proje Daredevil dizisinin, hem de oyuncu olarak Yung'ın sevilmesi, izleyiciyi şimdiden heyecanlandırdı.
Martin Freeman'ın Sürpriz Karakteri
Yılın en büyük Marvel olaylarından biri olacak olan Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı'nda karşımıza çıkacağı kesinleşen, fakat hangi rolle olacağı henüz açıklanmayan Martin Freeman, son yıllardaki oyunculuk çeşitliliği ve performansları göz önüne alındığında "Olsun da kimi oynarsa oynasın" dedirtecek durumda.

Her ne kadar başlarda, Amerika için çalışan bir ajanı oynayacağı söylendiyse de bazı söylentilere göre filmde Avengers ekibini epey zor durumlarda bırakması beklenen (zira orijinal hikayede öyledir) Henry Gyrich'in yakın bir dostunu oynaması da bekleniyor.
Martin Freeman'ın Sürpriz Karakteri Yılın en büyük Marvel olaylarından biri olacak olan Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı'nda karşımıza çıkacağı kesinleşen, fakat hangi rolle olacağı henüz açıklanmayan Martin Freeman, son yıllardaki oyunculuk çeşitliliği ve performansları göz önüne alındığında "Olsun da kimi oynarsa oynasın" dedirtecek durumda. Her ne kadar başlarda, Amerika için çalışan bir ajanı oynayacağı söylendiyse de bazı söylentilere göre filmde Avengers ekibini epey zor durumlarda bırakması beklenen (zira orijinal hikayede öyledir) Henry Gyrich'in yakın bir dostunu oynaması da bekleniyor.
Mads Mikkelsen'in Sürpriz Karakteri
En canavar oyuncuların sürpriz olarak bırakılması da bir satış stratejisi ise Marvel yapımcılarının bunu başardığını söylemek gerek. Öylece dursa bile izleyeceğimiz oyunculardan Martin Freeman gibi, Mads Mikkelsen de sürpriz bir karakterle karşımıza çıkacak.

Bu heyecandan daha büyüğü ise yer alacağı Doctor Strange filminde canımız ciğerimiz Benedict Cumberbatch ile karşılıklı oynayacak olması. Vaktiyle Malekith in Thor: The Dark World'de alacağı rolü kılpayı kaçıran Mikkelsen ile ilgili söylentiler Dormammu ya da Mephisto gibi güçlü ana karakterlerden birini oynayacağı yönünde. Filmin konusu bir yana ama bir oyunculuk ziyafeti olacağı şüphe götürmez.
Mads Mikkelsen'in Sürpriz Karakteri En canavar oyuncuların sürpriz olarak bırakılması da bir satış stratejisi ise Marvel yapımcılarının bunu başardığını söylemek gerek. Öylece dursa bile izleyeceğimiz oyunculardan Martin Freeman gibi, Mads Mikkelsen de sürpriz bir karakterle karşımıza çıkacak. Bu heyecandan daha büyüğü ise yer alacağı Doctor Strange filminde canımız ciğerimiz Benedict Cumberbatch ile karşılıklı oynayacak olması. Vaktiyle Malekith in Thor: The Dark World'de alacağı rolü kılpayı kaçıran Mikkelsen ile ilgili söylentiler Dormammu ya da Mephisto gibi güçlü ana karakterlerden birini oynayacağı yönünde. Filmin konusu bir yana ama bir oyunculuk ziyafeti olacağı şüphe götürmez.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >