Eski Tesla yöneticileri Elon Musk'ı anlatıyor: "Gerçekçi olmayan hedefler koyabilir"

Elon Musk
Elon Musk

Tesla CEO'su Elon Musk, yaptığı işlerle ve farklı mizacıyla gündem oluşturmaya devam ediyor.

Tesla yönetiminde görev almış üst düzey yöneticiler, Musk hakkındaki detaylardan bahsediyor.

Bazı yöneticilerin Musk'a fikirlerini açmaktan korktuğunu söyleyen isimler, bir projeye odaklandığında diğerlerinin pek de önem ifade etmediğini ifade ediyor. Ayrıntılar haberimizde:

Tesla, SpaceX ve The Boring Company gibi şirketlerin sahibi Elon Musk, teknoloji ve iş dünyasının en çok konuşulan isimlerinden biri. Hemen her yeni duyuruyla gündem oluşturmayı başaran Musk, şirketlerin çıtasını da müşteri beklentilerini de artırmaya devam ediyor.

Eski çalışanların Tesla CEO'su Elon Musk hakkında söyledikleri ortak: Ne yapacağı belli olmaz!
Eski çalışanların Tesla CEO'su Elon Musk hakkında söyledikleri ortak: Ne yapacağı belli olmaz!

Hatta kendisi bu sene teknoloji endüstrisinin en ilham verici lideri seçildi. Hired'ın 3600 şirket çalışanın oylarıyla belirlediği 2019 Küresel Marka Sağlığı Raporu, bunu kapsamlı şekilde gösteriyor. Çalışanlar, Musk'ın hem zeki hem de farklı mizacı olduğunu söylüyor ve diğer birçok ayrıntıyı paylaşıyor. Şu ana kadar bir şekilde Musk ile çalışan 9 eski Tesla personeli izlenimlerini paylaşıyor.

Bazı çalışanlar ondan korkuyordu.

İki üst düzey Tesla çalışanı Musk ile aynı fikirde olmadıklarını söylemekten korktuklarını ifade ediyor. Eski çalışanlardan biri doğrudan şu açıklamayı yapıyor:

  • Tüm yönetici ekibine uyguladığı baskı sebebiyle üst düzey liderlik yapan kişiler bileona karşı konuşmaya cesaret edemezler.

Geçen sene Musk ile doğrudan birkaç telefon görüşmesi yapan eski bir yönetici, isminin Tesla CEO'su tarafından asla öğrenilmediğini söylüyor.

Çok akıllı.

Musk ile çalışan ve etkileşime giren hemen herkes kendisinin ne kadar akıllı olduğuna vurgu yapıyor. Eski bir yöneticinin söyledikleri ise şöyle:

    Çok zeki. Sizden 10 adım önünüze bakıyor. Başarılı olabilmek için ondan 10 kat daha

    cüretkâr olduğunu düşünmelisin. Musk fikrinizi beğenirse, eyleme geçmek için tereddüt etmez.

Çalışanları daha iyi yapar.

Eski üst düzey bir çalışan, Musk ile aynı fikirde olmadığında haklılık payının %90'ının onda olduğunu söylüyor. Yani aslında Musk'ın bu hünerleriyle çalışanlar da kendini fazlasıyla geliştirebiliyor.

    Şimdi ilk katıldığımdan 10 kat daha akıllı olduğumu hissediyorum.
Sosyal medyaya çok duyarlı.

Yine Tesla'nın üst düzey çalışanlarından ikisi, Musk'ın bir müşterinin sosyal medya paylaşımı üzerine bir takımın önceliklerini kolayca değiştirebileceğini söylüyor.

    Nihayetinde onun harekete geçip karar vermesini tetikleyen en önemli faktörlerden biri sosyal medyada okudukları şeyler.
Her zaman üst düzey çalışanlara çok fazla özerklik vermedi.

Musk'ın üst düzeyde olsalar bile ekibe aslında özerklik vermediğini söylüyor. Yani aslında çalışanlar Tesla'da tek karar vericinin Elon Musk olduğunu söylüyor.

Tesla CEO'su Elon Musk, son olarak duyurduğu Cybertruck için 250 bin ön sipariş topladıklarını söyledi.
Tesla CEO'su Elon Musk, son olarak duyurduğu Cybertruck için 250 bin ön sipariş topladıklarını söyledi.
Çok yüksek standartları var.

Eski bir üretim mühendisi, Musk'ın çok yüksek standartlara sahip olduğunu söylüyor. Eski Tesla mühendisi, Musk'ın bazen bu itici gücü çok fazla kullandığını ve verimliliği azalttığı söylüyor. Tesla araçlarının kalitesi, Musk'ın mükemmeliyetçiliğinin
bir kanıtı.

Gerçekçi olmayan hedefler koyabilir.

Eski bir menajer, Musk'ın bazen gerçekçi hedefler koymadığını söylüyor. Bir soruna dair çözümünüz varsa birkaç gün ya da birkaç hafta içinde çözemediğiniz de ağzınızı kapatmanızın daha iyi olduğunu söylüyor.

Bir projeye odaklandığında diğerlerine zarar verebilir.

Üst düzey eski bir çalışan, Musk'un engelleri kaldırmak ve bir girişimin ardındaki momentumu arttırmakta iyi olmasına rağmen, varlığının çalışanları da kenara koyduğunu ve odak alanının dışındaki projelere zarar verebileceğini söyledi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >