Eski yıllarda kullandığınız eşyalar

Günümüzde pek rastlamadığınız eskiyi size hatırlatan şimdilerde daha çok dekorasyon olarak kullanılan eski eşya severlerin antikacı antikacı dolaştığı hepinizin hatıralarında yer alan eskiye duyduğunuz özlemi azaltacak gözünüzde anıların canlanmasına sağlayacak 22 farklı eskiden kullandığınız eşya...



Dikiş makinası

                                    Anneannelerinizin sizlere dikmiş olduğu el emeği, göz nuru elbiseler, etekler eski dikiş makinelerinin bize bıraktığı anılardır.
Dikiş makinası Anneannelerinizin sizlere dikmiş olduğu el emeği, göz nuru elbiseler, etekler eski dikiş makinelerinin bize bıraktığı anılardır.
Terazi

                                    Küçük masa terazileri çocukluk yıllarınızda annenizin size bakkala gönderdiği sizin de yarım kilo, bir kilo şeker alıp evin yolunu tuttuğunuz unutulmaz anılarınızdandır kuşkusuz.
Terazi Küçük masa terazileri çocukluk yıllarınızda annenizin size bakkala gönderdiği sizin de yarım kilo, bir kilo şeker alıp evin yolunu tuttuğunuz unutulmaz anılarınızdandır kuşkusuz.
Gaz ocakları

                                    1960'lı yıllarda ne doğalgazdan ne de tüpten eser vardı onun yerine zahmetli mi zahmetli gaz ocakları alırdı. Nineleriniz yemekleri bu ocaklarda yapardı.
Gaz ocakları 1960'lı yıllarda ne doğalgazdan ne de tüpten eser vardı onun yerine zahmetli mi zahmetli gaz ocakları alırdı. Nineleriniz yemekleri bu ocaklarda yapardı.
Pikap

                                    Annelerinize soransanız gençlik yıllarında birçok plak biriktirmiştir. Biriktirdiği plakları, pikaplarda dinleme fırsatı bulmuştur. Pikapları hala daha antikacılarda, eski eşya satan mezatlarda bulabilirsiniz.
Pikap Annelerinize soransanız gençlik yıllarında birçok plak biriktirmiştir. Biriktirdiği plakları, pikaplarda dinleme fırsatı bulmuştur. Pikapları hala daha antikacılarda, eski eşya satan mezatlarda bulabilirsiniz.
Plaklar

                                    Çeşit çeşit biriktirilen plak arşivleri…
Plaklar Çeşit çeşit biriktirilen plak arşivleri…
Eski radyo

                                    Haberlerin dinlendiği, hikayelerin anlatıldığı, müziklerin çaldığı başında beklenen eski tip radyolar...
Eski radyo Haberlerin dinlendiği, hikayelerin anlatıldığı, müziklerin çaldığı başında beklenen eski tip radyolar...
Teypler

                                    Eskiden kasetler teyplerde dinlenirdi.
Teypler Eskiden kasetler teyplerde dinlenirdi.
Köstekli saat

                                    Cep saat olarak bilinen köstekli saat dedelerinizin babalarınızın size bıraktığı en büyük hazinedir.
Köstekli saat Cep saat olarak bilinen köstekli saat dedelerinizin babalarınızın size bıraktığı en büyük hazinedir.
Kömürlü ütü

                                    Elektriklerin olmadığı zamanlarda, yanmış kömürler kor halinde ütünün içine konularak ütü yapılırdı.
Kömürlü ütü Elektriklerin olmadığı zamanlarda, yanmış kömürler kor halinde ütünün içine konularak ütü yapılırdı.
Merdaneli çamaşır makinesi

                                    El gücüyle çalıştırılan merdaneli çamaşır makinesi şimdiki gençlerin makineye çamaşır atmaya üşendikleri ama eski yılları bilseler koşa koşa yıkayacakları bir gerçek...
Merdaneli çamaşır makinesi El gücüyle çalıştırılan merdaneli çamaşır makinesi şimdiki gençlerin makineye çamaşır atmaya üşendikleri ama eski yılları bilseler koşa koşa yıkayacakları bir gerçek...
Gaz lambası

                                    Elektriğin yaygınlaşmadığı zamanlarda gaz lambası kullanılırdı. Yemekler, ödevler ve sohbetler hep gaz lambası eşliğinde yapılırdı.
Gaz lambası Elektriğin yaygınlaşmadığı zamanlarda gaz lambası kullanılırdı. Yemekler, ödevler ve sohbetler hep gaz lambası eşliğinde yapılırdı.
Siyah beyaz televizyon

                                    Tüplü 35 ekran siyah beyaz televizyonlar, gece 12'de yayının bittiğin, tekrar televizyonu izlemek için sabahın köründe uyanılan zamanlar...
Siyah beyaz televizyon Tüplü 35 ekran siyah beyaz televizyonlar, gece 12'de yayının bittiğin, tekrar televizyonu izlemek için sabahın köründe uyanılan zamanlar...
Eski telefon

                                    0 dan 9 a kadar numaraların telefon numarasına göre özenle tek tek tuşlandığı zil sesi çıkaran santral memurlarının bağlantı sağladı iletişim aracı...
Eski telefon 0 dan 9 a kadar numaraların telefon numarasına göre özenle tek tek tuşlandığı zil sesi çıkaran santral memurlarının bağlantı sağladı iletişim aracı...
Daktilo

                                    Bilgisayarların olmadığı zamanlarda daktilo vardı. Hala daktilo seven yazarlar mutlaka vardır. Antikacılarda ve mezatlarda eski tip daktiloları bulabilirsiniz.
Daktilo Bilgisayarların olmadığı zamanlarda daktilo vardı. Hala daktilo seven yazarlar mutlaka vardır. Antikacılarda ve mezatlarda eski tip daktiloları bulabilirsiniz.
Kaset

                                    Eskiden cd değil kaset doldururmuş gençler sevdiğine sevdiğini anlatmak için şimdilerde sadece tatlı anılar olarak filmlere senaryo konusu olan kasetler...
Kaset Eskiden cd değil kaset doldururmuş gençler sevdiğine sevdiğini anlatmak için şimdilerde sadece tatlı anılar olarak filmlere senaryo konusu olan kasetler...
İbrik

                                    Suların olmadığı zamanlarda taşıma suyla değirmeni döndürebilmek için büyükleriniz ellerini ibrikten akan suyla yıkardı.
İbrik Suların olmadığı zamanlarda taşıma suyla değirmeni döndürebilmek için büyükleriniz ellerini ibrikten akan suyla yıkardı.
Güğüm

                                    Doğalgaz, şofbenin olmadığı zamanlarda yıkanabilmek için sobanın üzerindeki suyun saatlerce ısınması beklenirdi.
Güğüm Doğalgaz, şofbenin olmadığı zamanlarda yıkanabilmek için sobanın üzerindeki suyun saatlerce ısınması beklenirdi.
Tahta bavul

                                    Şimdiki gibi çeşitleri olmayan tahta bavullar şimdilerde yapılan koleksiyonları saklamak için uygun olabilir.
Tahta bavul Şimdiki gibi çeşitleri olmayan tahta bavullar şimdilerde yapılan koleksiyonları saklamak için uygun olabilir.
Walkman 

                                    Kulaklığınıza kulaklığınızı takıp dinlediğiniz taşınabilir müzik çalar...
Walkman Kulaklığınıza kulaklığınızı takıp dinlediğiniz taşınabilir müzik çalar...
Fiskos masası

                                    Yuvarlak şekliyle koltukların kenarında yeri ayrılan üzerinde dantel ve çiçeği eksik olmayan sehpa yetmediği zamanların kurtarıcısı...
Fiskos masası Yuvarlak şekliyle koltukların kenarında yeri ayrılan üzerinde dantel ve çiçeği eksik olmayan sehpa yetmediği zamanların kurtarıcısı...
Divan

                                    Koltukların olmadığı zamanlarda demirden yapılmış olan divanlar vardı. Hazırlanmış yataklar demir iskeletin üzerine konularak koltuk gibi üzerinde oturulurdu.
Divan Koltukların olmadığı zamanlarda demirden yapılmış olan divanlar vardı. Hazırlanmış yataklar demir iskeletin üzerine konularak koltuk gibi üzerinde oturulurdu.
Tel dolap 

                                    Tabakları dizildiği tel dolabın yerini şimdilerde mutfak dolabı aldı.
Tel dolap Tabakları dizildiği tel dolabın yerini şimdilerde mutfak dolabı aldı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >