Eskişehir'de soğutucu fabrikasında yangın çıktı: 6 işçi dumandan etkilendi

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde organize sanayi bölgesinde soğutucu ve kurutucu ürünler imal edilen fabrikada yangın çıktı. Olay yerine ekipler sevk edilirken fabrikanın ambalaj deposunda yangının çıktığı ve kısa zamanda söndürüldüğü bildirildi. Herhangi bir can ve mal kaybı rapor edilmezken 6 işçinin dumandan etkilendiği belirtildi.
75. Yıl Mahallesi Organize Sanayi Bölgesi 14. Caddede faaliyet gösteren fabrikanın ambalaj deposunda kaynak yapıldığı esnada yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi.

Yangın nedeniyle işçiler tedbir amaçlı fabrikadan çıkarılarak servislerle evlerine gönderildi.

Yangında dumandan hafif şekilde etkilenen 6 işçiye ambulansta müdahale edildi.
Yangın kısa zamanda söndürüldü
İtfaiye ekiplerinin çalışması sonucu depodaki yangın büyümeden söndürüldü.
Eskişehir Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Hakkı Sarpkaya, gazetecilere, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle yangının büyümesinin engellendiğini söyledi.

Ekiplerin ilk andan itibaren yangına etkin bir şekilde müdahalede bulunduğunu aktaran Sarpkaya, "Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri hızla müdahale etti. Herhangi bir sıkıntımız, can kaybımız yok. Dumandan sadece etkilenen 6 kişi var. Onlar da yaralı olarak değil sadece dumandan etkilendikleri için kontrolleri devam ediyor." ifadelerini kullandı.

"Çok şükür can ve mal kaybımız yok"
Sarpkaya, yangının, fabrikanın yanındaki karton atıklarının tutuşmasıyla çıktığını değerlendirdiklerini dile getirerek, şöyle konuştu:
"Şu an yangın söndürüldü. Kısa bir sürede kontrol altına alındı. Herhangi bir patlama, içeride büyük bir yangın ya da yangının üretim sahasının içerisinden dışarıya taşması gibi bir şey söz konusu değil. Çok şükür, can ve mal kaybımız yok. Sadece dışarıda kartonların olduğu bölgeden başlayan ve orada biten bir yangın."