Esrarengiz şekilde ölen Esra Hankulu'nun acı hayat hikayesi ortaya çıktı

Ümitcan Uygun, Esra Hankulu- Arşiv
Ümitcan Uygun, Esra Hankulu- Arşiv

Ümitcan Uygun ile geçirdiği gecenin ardından cansız bedeni bulunan Esra Hankulu'nun daha önce babasını ve nişanlısını da acı bir şekilde kaybettiği öğrenildi.

Ankara'nın Mamak ilçesinde tek yaşadığı evde cansız bedeni bulunan Esra Hankulu'dan geriye acı bir hikaye kaldı.

Ümitcan Uygun ve beraberindeki 2 kişi ile birlikte geceyi geçirdikten sonra hayatını kaybeden Esra Hankulu'nun henüz 1 yaşındayken babasını kaybettiği öğrenildi.

Baba hasretiyle yaşadı

Hankulu'nun babası Ahmet Hankulu, henüz 25 yaşındayken Moğan Gölü'ne düştü. Baba Hankulu'nun cenazesi 3 ay sonra bulundu.

Babasının hasretiyle büyüyen Esra Hankulu'nun yaşadığı acılar bununla da sınırlı kalmadı.

Nişanlısı trafik kazasında hayatını kaybetti

Hayatında yeni bir başlangıç yapabilmek için evlilik yoluna giren Esra Hankulu, nişanlandıktan sonra acı bir haberle daha yıkıldı.

Babasının yanına defnedildi

Esra Hankulu'nun nişanlısı, evlilik hazırlıkları yapılırken trafik kazasında hayatını kaybetti.

Baba ocağından son yolculuğuna uğurlanan Esra Hankulu'nun cenazesi, babasının mezarının yanına defnedildi.

Hankulu'nun mezarının başına da gelin duvağı asıldı.

Ümitcan Uygun, "kasten öldürme" suçundan tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Soruşturma kapsamında, 3 Temmuz'da gözaltına alınan Uygun ile diğer şüpheliler Furkan G. ve Dilan C, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi'ne getirildi.

Şüpheliler burada, soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdi. Ardından şüpheli Uygun, "kasten öldürme" suçundan tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Savcı, mahkemeden diğer iki şüpheli hakkında ise "suç delillerini karartma" suçundan, "konutu terk etmeme" adli kontrol şartıyla serbest bırakılmalarını talep etti.

Ümitcan Uygun 'kasten öldürme' suçundan nöbetçi sulh ceza mahkemesi tarafından tutuklandı. Diğer iki şüpheli F.G. ile D.C. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Aleyna Çakır cinayetinin baş şüphelisi

Kamuoyunda Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen'in (21) geçen yıl 3 Haziran'da Keçiören'deki evinde ölü bulunmasıyla ilgili soruşturmada, sevgilisi olduğu belirtilen Ümitcan Uygun gözaltına alınıp, serbest bırakılmıştı.

Uygun, Esen'e ölümünden yaklaşık 3 ay önce şiddet uyguladığı anlara ait görüntülerin ortaya çıkması üzerine tekrar gözaltına alınıp, ifadesinden sonra serbest bırakıldı. Esen'in ölümüne ilişkin hakkında yürütülen soruşturma süren Uygun'un şiddet uygulaması ile ilgili soruşturma sonunda 'konut dokunulmazlığını ihlal' ve 'tehdit' suçlarından açılan davada tutuksuz yargılaması sürüyor.

Uyuşturucudan 6 ay tutuklu kaldı

Ümitcan Uygun'un, Sema Esen'in ölümünden sonraki süreçte bu kez 2 kadınla birlikte uyuşturucu madde kullandığına ilişkin görüntüleri ortaya çıktı. Görüntüler üzerine 10 Ocak'ta gözaltına alınan Uygun, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece 'uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak ve kullanılmasını alenen özendirmek' suçundan tutuklandı. Uygun, avukatının tutukluluğa itirazı üzerine yaklaşık 6 ay sonra 17 Temmuz'da Ankara 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi kararıyla tahliye edildi. Uygun ve yanındaki kadınlardan Fadime Büşra G. hakkında, 'uyuşturucu kullanımını alenen özendirmek' suçundan iddianame düzenlendi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >